Algab ilusate eestikeelsete ettevõttenimede konkurss (1)

Copy
Head emakeelepäeva!
Head emakeelepäeva! Foto: Elmo Riig / Sakala

Keeleamet koostöös emakeele seltsi, Eesti keelenõukogu ning haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutavad välja ettevõttenime võistluse «Ehe Eesti – Eesti ettevõttele eesti nimi 2021».

Ettevõtmine toimub tänavu kuuendat korda ning võistluse eesmärk on juhtida ettevõtjate ja avalikkuse tähelepanu avaliku ruumi võõrkeelestumisele, samuti väärtustada eestikeelseid äri- ja ettevõttenimesid.

Keeleameti peadirektor Ilmar Tomuski sõnul moodustavad võõrkeelsed äri- ja ettevõttenimed suure osa teabest avalikus ruumis, tihti on võõrkeelsed ka ettevõtte internetiaadress ja esmane teave. «Kui varem põhjendati seda vajadusega anda teavet välisturistidele, siis vähemalt praeguses olukorras ei ole sellel põhjendusel enam alust,» ütles Tomusk. «Selle asemel et hurjutada võõrkeeli eelistavaid ettevõtjaid, tunnustame neid, kes hindavad ja austavad eesti keelt, mis on ju ometi maailma kõige ilusam keel.»

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 15. september, kandidaate saab esitada võistluse kodulehel. Võistluse tulemused tehakse teatavaks 8. oktoobril ettevõtjate päeval.

Tänavu on varasematele kategooriatele (teenindusettevõte, tootmisettevõtte, aasta uustulnukas, vabaühendus, haridus- ja kultuuriasutus) lisandunud veel kaks: õpilasfirma ning .ee internetiaadress ehk rahvusdomeeni nimi.

2020. aasta võitjad:

teenindusettevõtte kategoorias Kiiks ja Knihv (OÜ Trilevik) ning Rüüüürija OÜ (ära märgitud ka MaaRuum OÜ, Prassi Lambipood (Prass Valgus OÜ), ValiHeli.ee (OÜ Arratt), reisikorraldaja Rändtigu (Pakane OÜ) ning Wanawiisi Ehitus OÜ);

aasta uustulnuka kategoorias MTÜ Hõimulõimed (ära märgitud ka Vuht OÜ ning Kauem Kodus OÜ);

vabaühenduse kategoorias MTÜ Õuering (ära märgitud ka MTÜ Kõla Koolituskeskus);

tootmisettevõtte kategoorias Aegaon OÜ (ära märgitud ka Viljandi Õhumeister OÜ ning OÜ Mördiööbik);

haridus- ja kultuuriasutus kategoorias võitjat välja ei kuulutatud, ära märgiti Helivus OÜ.

Žüriisse kuuluvad Eesti interneti sihtasutuse, keelenõukogu, väike- ja keskmiste ettevõtjate assotsiatsiooni, emakeele seltsi, haridus- ja teadusministeeriumi ning keeleameti esindajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles