Tartu Uus Teater katsetab uusi vorme

Kultuuritoimetus
Copy
Ivar Põllu. 
Ivar Põllu. Foto: Lauri Kulpsoo

Ivar Põllu  hinnatud autorilavastus «Anne lahkub Annelinnast» jõuab piirangute oludes publiku ette video vahendusel ja seda mitte Tartu Uue Teatri lavalt, kuhu see originaalis loodud on, vaid ühest Annelinna korterist. Videoetendus läheb eetrisse 20. märtsil kell 19 Elisa Stage’i platvormilt. Publik oma kodus saab võimaluse istuda etenduse keskmes ning ise oma vaatepunkt valida.

Nostalgiavabas draamas mängivad Maarja Mitt-Pichen ja Märt Avandi. Autor ja lavastaja on Ivar Põllu, kunstnik Kristiina Põllu ja valguskunstnik Rene Liivamägi. Lavastus esietendus Tartu Uues Teatris 22. veebruaril 2020. «Anne lahkub Annelinnast» on Eesti teatriauhindade nominent eriauhinna ja dramaturgia kategoorias.

Lavastust tutvustatakse järgmiselt. Igas suuremas linnas on see kuulus betoonpaneelidest magalarajoon, milles asuv korter oli kunagi uue ja parema elu sümbol. Kunagi oli sinna pääsemine samm õnne poole, tänaseks aga... Ühes sellises paljudest korteritest kohtuvad mees ja naine. Me kõik arvame teadvat, mis saab edasi. Aga mida me üldse teame inimestest enda ümber?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles