Laupäeval toimub etenduskunstide lühivormide veebifestival Made in Estonia

Kultuuritoimetus
Copy
Made in Estonia Maraton 2020. Pilt publikust.
Made in Estonia Maraton 2020. Pilt publikust. Foto: Joosep Pank

Etenduskunstide lühivormide festival Made in Estonia Maraton @ e‾lektron toimub laupäeval, 20. märtsil kell 18 veebis otseülekandena elektron.art vahendusel. 14. korda toimuv festival liigub veebi mitte ainult olude sunnil, vaid ka selleks, et näidata, et reaalajas loodav etenduskunst internetis on uus tähistamist väärt formaat.

Maratonil võib paari tunniga kuulmatust saada kuulsus, mõttesähvatusest lõpptulemus, kellest iganes kunstnik ning kunstnikust jällegi kes iganes. Seda, mis täpsemalt kaamera ees juhtuma hakkab, ei tea keegi. Vaataja võib otselülituse teel sattuda kellegi korteri vannituppa, maamaja õunapuuaeda, inimtühja liinibussi või Kanuti lavale. Kindel on see, et iga mõne minuti järel võidakse vaataja kaamera vahendusel täiesti uude kohta paisata. Tähelepanu, mis veebiüritusi jälgides kuhugi kaob, võib asenduda hoopis erilise tundega, et nähtud etteastet ei saa kunagi hiljem kogeda. Nagu ütleb festivali projektijuht Maarja: «Kõik, mis laval toimub, saab läbi.» Kui me midagi teame, siis seda, et 7 minuti pikkus on üldjuhul ainult 7 minutit.

Sel aastal astuvad üles järgmised kunstnikud: fluxxious_, Paul Beauidoin, Siim Tõniste, Liisi Hint, Shion-Yokoo Ruttas & Rommi Ruttas & Jari Matsi & Judith Parts, Anumai Raska & Johanna Vaiksoo, Ursula Rummel, Annabel Tanila & Kärt Koppel & Daniela Privis, Emer Värk, Lumi Vihterpal & Jekaterina Kultajeva & Kristino Rav, Helina Karvak & Liis Konsap & Kirte Jõesaar, Nele Marie Tiidelepp, Silvia Sosaar, Henri Hütt, Anna Preobrazhenskaya-Maier, Katrena Lenzo, Eline Selgis & Anni Zupping, Rait Rosin, Ringhold, Ruta Ronja Pakalne & Indrek Kornel

Maraton 2021 meeskond:

Projektijuhid: Kaie Olmre, Maarja Kalmre

Tehniline meeskond: Henry Kasch, Mikk-Mait Kivi, Hendrik Kaljujärv, Taavet Jannsen, Siimar Kivisild

Kanuti Gildi SAAL: Eneli Järs, Heneliis Notton, Annika Üprus, Priit Raud, Kaie Küünal

Õhtujuht: Indrek Spungin

Kaasproduktsioon: Kanuti Gildi SAAL, e‾lektron.art

Toetaja: Eesti Kultuurkapital

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles