Austraalias keelati Eesti videomäng «Disco Elysium» (6)

Kultuuritoimetus
Copy
Hull detektiiv arvutimängust «Disco Elysium».
Hull detektiiv arvutimängust «Disco Elysium». Foto: Kuvatõmmis

Reedel teatas Australian Classification Board, et Eesti stuudio ZA/UM loodud videomängu «Disco Elysium» ei tohi moraalsetel kaalutlustel seal müüa, vahendab Guardian.  

Organisatsiooni otsuse kohaselt on mäng süüdi järgnevas: «kujutab, väljendab või tegeleb seksuaalsuse, narkootikumide väärkasutuse või sõltuvusega, kuritegevuse, julmuse, vägivalla või mõne muu eemaletõukava nähtusega» viisil, mis haavab «moraalinorme, sündsustunnet ja kombestikku, mida mõistlikud täiskasvanud üldiselt aktsepteerivad». Australian Classification Board on organisatsioon, mis tegeleb kunstiteoste, st raamatute, filmide, videomängude jms klassifitseerimisega moraalnormidest lähtuvalt.

30. märtsil saab mäng lisapaki «The Final Cut», mis lisab uusi võimalusi, sisseloetud dialoogi ning täiendab mängukogemust. «Disco Elysium» on alates 2019. aastast alates olnud müügil videomängukeskkonnas Steam. Pärast ilmumist sai mäng arvukalt auhindu: Game Awards 2019 näiteks hindas seda kui parima narratiiviga mängu, parimat iseseisva stuudio mängu, parimat rollimängu ja värskeimat indie-mängu.  Mängu on kiitnud nii kriitikud kui mängijad.

Mängu produtsent on Kaur Kender, selle loojad Robert Kurvitz ja Alesander Rostov said selle eest mullu noore kultuuritegelase preemia.

«Disco Elysiumi» arvustust loe siit, intervjuud Alesander Rostoviga siit.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles