Viinistu Kunstimuuseumis ühendatakse kunst, teadus ja biosfäär

Kultuuritoimetus
Copy
Kunstnik Peeter Laurits
Kunstnik Peeter Laurits Foto: jaan tootsen

Viinistu Kunstimuuseumis algab 26.-28. augustil esmakordselt toimuv rahvusvaheline konverents Biotoopia, mida köidab elusolendite vastastikune mõju ja infovahetus ning intellekti ilmingud looduskooslustes, kuid teeb valvsaks inimese jõuetu reaktsioon elurikkuse hoidmisel tervel planeedil.

21. sajandi hakul püütakse konverentsil pidurdada halbu stsenaariumeid ja sõnastada looduse ja inimese uut tüüpi suhteid. Konverentsi Biotoopia välisesinejad on bioloog Monica Gagliano, filosoof Timothy Morton, kultuuriteoreetik Ewa Domanska, kunstnik Timur Si-Qin, bioloog ja kirjanik Andreas Weber. Lisaks ettekannetele ja vestluspaneelidele Eesti teadlaste ja kunstnikega on konverentsil ka Biotoopia teemadest lähtuv kunsti- ja muusikaprogramm ning kõikidele osalejatele avatud töötoad. Kogu Biotoopia programmi kuraator on Peeter Laurits.

Biotoopia on hübriidkonverents – selle füüsilise kohaolekuga sündmus leiab aset Viinistu Kunstimuuseumis, kuid osaleda saab ka online-keskkonnas Worksup. Konverents järgib Eesti Vabariigi valitsuse poolt kehtestatud nõudeid avalike ürituste läbiviimisel ning tagab kõikide külaliste turvalisuse ja heaolu. Konverentsile saab osta pileti Biotoopia kodulehel www.biotoopia.ee, kus on kuni 30. aprillini müügil ka piiratud kogus varajase ärkaja sooduspääsmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles