Jaan Pehk ja Sepi Kumpulainen üllitasid ühise CD-plaadi

Kultuuritoimetus
Copy
Sepi Kumpulainen ja Juha Saunala.
Sepi Kumpulainen ja Juha Saunala. Foto: press

Täna ilmus Soomes ja Eestis Jaan Pehki ning legendaarse Sepi Kumpulaise ühine EP «Viiskymppiset Virossa». Playground Music Finlandi poolt välja antud plaadi materjal on salvestatud 2020. aasta juuli keskel Tartus, Clockwork stuudios ning sisaldab ühtekokku kolme pala.

Sepi ja Jaan kohtusid esmakordselt 2019. aasta suvel Tallinnas. Sama aasta sügisel anti Tamperes, Helsingis, Tallinnas ja Pärnus neli kontserti ning otsustati 2020. aastal koos stuudiosse minna. Nii tähistaski Sepi Kumpulainen möödunud suvel, 15. juulil oma 50. sünnipäeva koos Juha Saunala ja Orelipoisiga Tartus Antoniuse õuel andes vahva juubelikontserdi. Päev varem veedeti ühiselt Tartu Lauluvala ruumes asuvas helistuudios ja kohvikus.

Jaan Pehk: «Ma soome keelt väga hästi ei oska ning ühe Sepi loo «Hirviö tuli mua vastaan» puhul olin millegipärast kindel, et jutt käib hirvest. 2019. aastal laulsime seda rõõmsalt koos Sepiga aga «hirviö», oh imet, tähendab soome keeles hoopis tonti või koletist. Niisiis laulis Sepi koletisest ja mina, arvates et laulsin hirvest, laulsin tegelikult koletisest. Kogu selle lõbusa segaduse tõttu otsustasime selle laulu kakskeelsena salvestada ning lõpuks salvestasimegi möödunud suve keskel paar ühist laulu.»

«Kalevankadun laulava talonmies» Sepi Kumpulainen mäletab asju nii: «Tegime hea sõbra ja bändikaaslase Juha Saunalanaga möödunud suvel väikese Eesti-reisi, mille raames tähistasime ka minu 50ndat juubelit. Andsime Tallinnas ja Tartus mõned kontserdid, mille käigus selgus, et Eestis – erinevalt Soomest – on minu paladest tuntuim «Kutsukaa putkimies». Kohtusime Eestis oma hea tuttava Jaan Pehkiga ning kuna meil oli tekkinud tunne, et võiksime miskit koos esitada.  Kuna lugudel paistis olevat ka salvestamispotentsiaali, otsustasime koos plaadifirmaga anda välja muheda CD-plaadi. «Viron reissu» oli Kumpulaise sõnul vahva, sest talle meeldib vaheldus ning näha lisaks Soomele ka muud maailma.

Legendaarse Sepi «Kalevankadun laulava talonmies» Kumpulaineni lauludega said paljud eestlased tuttavaks juba üheksakümnendate alguses. Humoorikaid palasid «Kutsukaa Putkimies», «Hirviö tuli mua vastaan», «Armotonta menoa» ja «Dip pa da» on mänginud ka Eesti raadiojaamad.

Plaadil on kakskeelsed palad «Tullimiestä Laiskottaa / Tolliametnik» ja «Hirviö Tuli Mua Vastaan / Hirv tuli mulle vastu» ning soomekeelne laul «Muista käyttää turvavälejä», mis räägib kogu maailmas valitsevast koroonaohust. Värske plaat jõuab Eestimaa raadiojaamadesse järgmisel nädalal ning seda on võimalik osta ka veebipoest Kingime.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles