Tartu lastekirjanduse auhinna kandidaadid on selgunud

Kultuuritoimetus
Copy
Triinu Laan, «Luukere Juhani juhtumised».
Triinu Laan, «Luukere Juhani juhtumised». Foto: Raamat

Tartu linn annab seitsmendat korda välja Lapsepõlve auhinna nime kandva kirjandusauhinna, mille laureaadiks saab üks 2020. aastal ilmunud laste- või noorsooraamatu autor. Auhinna võitja kuulutatakse välja rahvusvahelisel raamatu ja roosi päeval, 23. aprillil.

Viieliikmeline žürii valis auhinna kandidaatideks järgmised autorid ja raamatud: Hasso Krulli «Kiisuke ja veeuputus», Triinu Laane «Luukere Juhani juhtumised», Tiina Laanemi «Kollase Kassi komando», Anti Saare «Suur koogitegu» ja Jaanus Vaiksoo «King nr 40». Nende viie seast selgub ka laureaat.

Žürii koosseisu kuulusid kirjanik Tiia Kõnnussaar (Tia Navi), Tammelinna raamatukogu raamatukoguhoidja Elle Kasemets, Tartu Erakooli klassiõpetaja Kaie Kubri, Tartu mänguasjamuuseumi arendusjuht Marge Pärnits ja Tartu Tamme Kooli klassiõpetaja Tiina Orgel.

Nagu varasematel aastatel, lähtuti valiku tegemisel põhimõttest, et teos pakuks midagi nii ettelugejale kui ka ise lugejale, lugu oleks kaasakiskuv, fantaasiaküllane ning mingil moel arendav, keel oleks ladus ja mitmekülgne ning tekst, illustratsioonid ja kujundus moodustaksid ühtse üksteist toetava terviku.

Varasemad Lapsepõlve auhinna laureaadid on Kairi Look, Andrus Kivirähk, Reeli Reinaus, Kadri Hinrikus, Jana Maasik ja Tuul Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles