Erki Pärnoja kooriteos «Anima Mea» kutsub sisekaemusele

Kultuuritoimetus
Copy
Erki Pärnoja
Erki Pärnoja Foto: Liis Reiman

Vaiksel laupäeval ilmub Eesti kitarristi ja helilooja Erki Pärnoja viies album «Anima Mea». Ülestõusmispühadeks koorile ja ansamblile kirjutatud teos on haaranud kaasa Pärnoja käekirjale iseloomulikud mastaabid; filmiliku eepika ja eleegilise ilutunnetuse, lisades paletti kammerkoor Collegium Musicale hingepuudutavad kooriseaded.

«Ma tahtsin kasutada vähe sõnu, aga just selliseid, mida kõik saaksid enda elukogemuse põhjal tõlgendada. «Anima Mea», ladina keeles «minu hing», kutsub vaiksel laupäeval vaatama sügavale endasse ja mõtlema selle üle, mis on hingel,» kommenteerib teose autor Erki Pärnoja.

Teose esiettekanne lükkus olude sunnil kevadest sügisesse hingedeaega, mil Tallinnas Jaani kirikus toimunud esitlus salvestati. Materjal sai järelproduktsioonis helilisi täiendusi ning jõuab kuulajateni nüüd nii vinüül- ja CD-plaadil kui ka voogedastusplatvormidel

Esitlus veebis toimub kahes osas. Esimeses pooles näeme just tänaseks valminud lühidokumentaali, mis sisaldab intervjuusid Erki Pärnoja ja dirigent Endrik Üksväravaga, ning kaadreid «Anima Mea» esiettekandele eelnenud ettevalmistustest. Veebiesitluse teises pooles saab vaataja osa Jaani kirikus toimunud esiettekande ülesvõttest, mis ilmub avalikkuse ette esimest korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles