Kulno Malva: ei saa välja elada, kui sees midagi pole

Margus Haav
, reporter
Copy
Kulno Malva tõestab taas, et akordion ei ole ainult lõbus peopill, vaid ka instrument, mille saatel mõtiskleda ja vaimul puhata lasta.
Kulno Malva tõestab taas, et akordion ei ole ainult lõbus peopill, vaid ka instrument, mille saatel mõtiskleda ja vaimul puhata lasta. Foto: Kerttu Kruusla

Pärimusmuusik, akordionist ja helilooja Kulno Malva sai valmis oma kolmanda sooloalbumi «Akordionimeditatsioonid». Malva räägib, et nagu plaadi pealkiri «Akordionimeditatsioonid» vihjab, on tegemist enamjaolt rahulikult kulgeva ja kordustele üles ehitatud muusikaga, aga mitte ainult.

Kulno Malva, akordionit esimese hooga meditatsioonipilliks pidada ei söandaks. Meditatsioonipillid on ikka sellised rahulikuma iseloomuga, akordionit peetakse enamasti pigem häälekaks peo- ja möllupilliks?

Heheh. Nii arvatakse jah. Ehk ongi see mul mitte niivõrd trots, aga tahaks sellest eelarvamusest kuidagi välja murda. See arvamus, et akordion peo- ja pulma- ning halvemal juhul üldse selline läbupill on, tuleb lihtsalt teadmatusest. Olen akordionistina rohkem kursis sellega, mida tehakse Eestis ja mida tehakse mujal. Akordioni- ja üldse lõõtsaliste maailmas on palju põnevat! Akordion on palju žanrivälisem pill, kui tavakuulaja arvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles