Algas registreerumine rahvusvahelisele noorte ooperilauljate konkursile

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Ants Liigus

XII Klaudia Taevi nimeline rahvusvaheline noorte ooperilauljate konkurss toimub 14.-19. septembril 2021 Pärnus. Konkursile registreerumine on avatud 1. aprillist. Eesti lauljatele on osalemine sel korral tasuta.

Tegemist on Eestis ainukese järjepidevalt toimuva rahvusvahelise konkursiga noortele ooperilauljatele. Tänavu möödub 25 aastat esimesest konkursist, mis toimus aprillis 1996. Sel aastal juba 12. korda peetava konkursi peapreemia on ainulaadne maailmas, sest rahalisele preemiale lisaks kaasneb võitjal võimalus laulda oma unelmate rolli ooperilavastuses, mille Pärnu rahvusvaheline ooperifestival Promfest võitja soovil ka publiku ette toob.

Konkursi žürii koosneb maailmamainega ooperi-asjatundjatest, kes annavad osalejatele asjatundlikku tagasisidet ning kes võivad noore laulja karjäärile suureks abiks olla.

Konkursi ja PromFesti kunstiline juht Erki Pehk. «Tänavusel konkursil on lisaks uus eripreemia, mis antakse parimale Eesti autori soololaulu esitajale. See on kindlasti põnev väljakutse, eriti välismaa lauljatele, aga ka žüriiliikmetele. Las veenduvad kui ilusat vokaalmuusikat on eesti heliloojad kirjutanud»

Rohkem infot konkursi kohta ja registreerumine (inglise keeles): https://www.promfest.ee/competition/

Klaudia Taevi nimeline konkurss toimub Pärnu rahvusvahelise ooperimuusika festivali PromFest raames. Vaata lähemalt: https://www.promfest.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles