Kogo galeriis näeb väljapanekut õuest

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Marje Eelma

Seoses valitsuse kehtestatud piirangutega on Kogo galerii (Tartu, Kastani 42) suletud, kuid erilahendusena näeb Holger Looduse isikunäitus «Taasluues neid vanu nõlvakuid» õuest! Abiks on teatribinokkel, põrandaplaan ja audiogiid, mille teksti koostas ja luges sisse kunstnik Holger Loodus. Galerii on valgustatud ööpäevaringselt igal nädalal kolmapäevast pühapäevani, väljas on desovahend ja juhised.

«Taasluues neid vanu nõlvakuid» kujutab protsessi, kus ajaloost tuntud nägemuslik universumi kuvand demüstifitseerub ja muutub massidele suunatud produktiks. Näitusel on kasutatud itaalia luuletaja Dante Alighieri poolt 14. sajandi alguses loodud purgatooriumi mäe motiivi, mida kunstnik oma pilgu läbi kaasajastab. Holger Looduse eesmärk on vaadelda, kuidas müstilisest objektist kaob selle moraliseeriv sisu, nii et see muutub kergelt vastuvõetavaks atraktiivseks disainiobjektiks. Selle protsessi käigus avanevad aga täiesti uued perspektiivid.

Näitus koosneb õlimaalidest, fotodest, projektsioonist ja objektidest. Näitusega kaasneb trükis Holger Looduse koostatud visuaalse materjaliga ning kunstniku, kuraatori ja kirjaniku Tanel Randeri tekstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles