Täna ilmus Tommy Cashi uus album (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Tommy Cash, «Moneysutra».
Tommy Cash, «Moneysutra». Foto: plaat

Muusik ja unikaalne kontseptuaalkunstnik Tommy Cash andis täna välja kauaoodatud lühialbumi «Moneysutra», millelt leiab muljetavaldava nimistu külalisartiste. Sedapuhku on albumil esindatud legendid Diplo, $uicide Boy$, Bones, Riff Raff ja Eldzhey.

Albumi esimene singel «Zuccenberg» koostöös artistidega Diplo ja $uicide Boy$ küündis vaieldamatu kiirusega ülemaailmselt voogedastusplatvormi Itunes hip-hopi edetabelite tippu, tõestades taaskord Cashi tugevat muusikalist energiat. Lühialbumile on kaasatud uskumatu hulk sõpru, sealhulgas TeamSHESHi asutaja Bones, Houstoni legendaarne räppar Riff Raff ja armastatud vene muusik Eldzhey, kellega ühes sündinud lugu «Nalik» paneb albumile graatsilise punkti. Uus lühialbum on Cashi meisterlik töö, mis on suurepärane jätk eelmisele täispikale albumile «¥€$».

«See album on koostööst. Erinevate persoonide vahelisest energiast. Kirest ja lahti laskmisest. Võimatu võimalikuks tegemisest. See album on minust nautimas oma elu ja viibimas hetkes. Need laulud on loodud teie liikuma panemiseks. Tänan elu võimaluse eest teha seda crazy ass muusikat,» kirjeldab Cash.

Aasta on Tommy jaoks alanud hoogsalt. Märtsi alguses lansseeris artist koostöö Adidasega, kellega ühes valmis eksklusiivne tossude seeria ning maailma pikimad jalanõud. Piiratud kogusele jalavarjudele anti ostuõigus vaid loosimise teel. Kampaania osutus üliedukaks ületades ülemaailmse meediakünnnise ning jõudes sedapuhku miljonite inimesteni. Sellele järgnes koostöö ihaldatud Prantsuse luksusbrändiga Maison Margiela, kellega andis muusik välja ühise fännitoodete kollektsiooni. Ühiselt Margielaga anti välja ka lugu «Mute», mis sisaldas endas kolm ja pool minutit vaikust ning mis jõudis samuti mitmel pool maailmas edetabelite tippu.

Alates oma esimesest albumist «Euroz Dollaz Yeniz» 2014. aastal on Tommy nihutanud piire ning tegutsenud edukalt rahvusvaheliselt nii moetööstuses kui ka kunsti- ja muusikamaailmas. Muuhulgas saadab teda edukas koostöö tunnustatud moeloojaga Rick Owens, kellega ühes toimus 2019. aastal KUMUs näitus «Süütud ja Neetud». Lisaks anti välja ühine kollektsioon ning muusik astus üles ka Owensi SS19 moeshowl. Tema kultuslike visuaalide eest on teda ülistatud ülemaailmselt. Jõudes oma videosisuga ligi 70 miljoni vaatamiseni youtube's, astus Tommy Cash üles maailma kuulsaima pornosaidi Pornhub 2020. aasta auhinnatseremoonial. Kui gala eelmine aasta kunstiliseks juhiks oli muusik Kanye West, siis selleaastase tseremoonia lavastas Diane Martel, kes on mitmete tuntud muusikavideote lavastaja (The 1975, Miley Cyrus, Nicki Minaj, White Stripes, P!nk jt) ja koreograaf.

Cash on kogunud ka Euroopa ajakirjanduse kriitilist tunnustust, sealhulgas figureerinud Prantsuse stiilipiibli Antidote ning King Kong Garcon'i kaanelugudel ja jõudnud ajakirja Dazed kurikuulsas nimekirjas Dazed 100 kaheksandale kohale. Ta on töötanud armastatud muusikutega A.G. Cook, Joji, Boys Noize, Little Big jt. Lisaks tuuritanud muusikuga Charlie XCX «Pop 2» tuuril üle Euroopa ning artistiga Oliver Tree üle USA. Kui olud võimaldavad, naaseb Tommy tänavu Euroopa kontserdilavadele ning aastal 2022 Ameerika Ühendriikidesse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles