Sarja Elav ruum e-loengus esineb arhitektuuriteadlane Andres Kurg

Kultuuritoimetus
Copy
Andres Kurg peab e-loengu
Andres Kurg peab e-loengu Foto: Kuvatõmmis

Kolmapäeval, 14. aprillil algusega kl 18 peab Andres Kurg Elava ruumi sarjas järgmise loengu teemal «Kommunikatsioonist ja kollektiivsusest».

E-loengut saab jälgida Zoomi lingil https://us02web.zoom.us/j/88663010514 ja muuseumi Facebooki lehel.

Loengus tuleb juttu Nõukogude arhitektuuri eksperimentaalsest küljest läbi kolme episoodi 1970. aastatest. Nende näidete kaudu püüab Andres Kurg kaardistada nihet nii arhitektuuri enesekirjelduses kui ka suhtes oma kujuteldava kasutajaga. Üks võtmetermineid on siin kommunikatsioon – suhtlus, mis sellel kümnendil kandus hierarhilistest tüpoloogiliselt piiritletud ruumidest paindlikesse struktuuridesse, vahendades nii teistsuguseid koosolemise vorme.

Andres Kurg on arhitektuuriteadlane, Eesti Kunstiakadeemia Kunstiteaduse ja visuaalkultuuri instituudi vanemteadur. Ta on uurinud oma teadustöös 1960. ja 1970. aastate lõpu Nõukogude Liidu arhitektuuri ja disaini, keskendudes tehnoloogia ja igapäevaelu muutustele, samuti nende kokkupuutepunkte alternatiivsete kunstivooludega. Ta on õppinud kunstiajalugu Eesti Kunstiakadeemias ja arhitektuuri ajalugu Londoni ülikoolis.

ELAV RUUM on Eesti Arhitektuurimuuseumi loengusari, kus astuvad üles nii arhitektid, ajaloolased, muinsuskaitsjad kui ka teised ruumispetsialistid. Muuseum soovib populaarses vormis tutvustada siinset arhitektuuriajalugu, tegevarhitektide loomingut ning käsitleda publiku osalusel meie elukeskkonnas toimuvaid muutusi.

Loengusari on mõtteline täiendus arhitektuurimuuseumi püsinäitusele «ELAV RUUM: sajand Eesti arhitektuuri», mis tutvustab siinse professionaalse arhitektuuri- ja ruumikultuuri arengut läbi 20. ja 21. sajandi.

Kõik Elava ruumi loengud on järelvaadatavad muusemi Youtube’i kanalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles