«Tuuli Roosma mees»: Eesti Kardashianide teleseiklused

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
«Tuuli Roosma mees». Klišeeklassika: naine loeb voodis Daniil Harmsi, kui koju saabub purjus mees. 
«Tuuli Roosma mees». Klišeeklassika: naine loeb voodis Daniil Harmsi, kui koju saabub purjus mees. Foto: Videokaader

Telesaadete tegija Tuuli Roosma on Eestis teinud fantastiliselt edukalt seda, mida Kim Kardashian & Co on teinud globaalselt: oma perekonna brändiks muutnud. Kui Kardashianide kohta kehtib lendlause «nad on kuulsad selle pärast, et on kuulsad», siis Eestis lihtsalt ilulemisest ei piisa, tööd tuleb ka teha, ja seda on Roosma teleekraanil teinudki juba veerand sajandit. Sari «Tuuli Roosma mees» on selle brändingutöö uus särav tulemus.

Enam kui kümme aastat jooksnud reisisaadete sari «Meie aasta…» suutis pereelu tootestada nii nagu ei keegi teine Eestis. Kui seni on seltskonnastaarid oma avaliku rolli ja eraelu rangelt lahus hoidnud, siis Roosma ja tema abikaasa Arbo Tammiksaar konstrueerivad tele tarvis pereelu, mida on lihtne tõe pähe võtta. Koroona lõpetas reisisaated, aga tuhanded fännid ootavad uusi annuseid Eesti armastatuima ekraaniperekonna seiklusi ja telekanalid mõistagi sisu.

Mokumentaal ehk võltsdokumentaal pole Eestis kuigi populaarne žanr; Roosma-Tammiksaare konglomeraat tänuväärselt just sellega katsetabki. Pilasaate objektiks ei saa võtta mingit tõsist probleemi, näiteks alkoholismi või pedofiiliat. Oma kuulsa naise varjus vaevleva Tammiksaare keskeakriis on just niisugune piisavalt ohutu ja koomiline pseudoküsimus. Keskealine mees on igasugu tögamiseks sobiv sihtmärk, pehme ja ei näita oma päris valu välja. Kui hakkab näitama, siis on hale ja nalja enam ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles