Tallinna Kirjanduskeskus kogub meenutusi Mati Undist

Kultuuritoimetus
Copy
Mati Unt.
Mati Unt. Foto: Tairo Lutter

Tallinna Kirjanduskeskus kutsub Teeme Ära talgute raames maikuu jooksul meenutama Mati Unti tema tegemistes kogumiskampaaniaga «Matit märkasid?».

«On päris palju inimesi, kes Mati Undiga on kokku puutunud otsesemalt või kaudsemalt. Mitmed mälestused on kogutud Undi mälestusteosesse, kuid see ei ole kaugeltki kõik,» rääkis Tallinna Kirjanduskeskuse direktor Maarja Vaino. «Oleme kohtunud paljude inimestega, kellel on võluvaid ja inforikkaid mälestuskilde kohtumisest temaga või mõni eriline lugemis- või teatrielamus Undiga seoses. Nüüd kutsumegi kõiki üles oma ükskõik kui väikesena tunduvat meenutust meiega jagama.»

Mati Unti ennast tsiteerides: «Tammsaarest on jäänud tema raamatud. Ta nagu elaks edasi, igasugu variantides ja võimalustes, mis siis, et kehatult. See juhtub tänu tema raamatutele. Sealt me saame materjali tema elusakspidamiseks.»

Mälestuste jagamine on lihtne. Mine mälestuste kogumise lehele, täida vajalikud väljad ja saada ära. Meenutused kogume Mati Undi muuseumi arhiivi.

---

Tallinna Kirjanduskeskuse Mati Undi muuseum avati ajutise muuseumina novembris 2019, kuid kiiresti sai selgeks, et sellest peaks saama püsimuuseum. Mati Undi muuseum asub Kadriorus, aadressil Koidula tänav 17. Kirjanik ja lavastaja Mati Unt (1944-2005) elas selles majas kolmandal korrusel aastatel 1994-2005. Muuseum kujutab Mati Undi kahte kodu - Mustamäe salongi ja Kadrioru korterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles