Oscarid jagunesid ühtlaselt ja mitte eriti üllatavalt

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Frances McDormand ja Chloe Zhao, parim naisnäitleja ja parima filmi «Nomaadimaa» režissöör teenitud kujukestega.
Frances McDormand ja Chloe Zhao, parim naisnäitleja ja parima filmi «Nomaadimaa» režissöör teenitud kujukestega. Foto: Chris Pizzello/AP

KULDMEHIKESED JAGATUD. Koroona jättis oma vastiku jälje nii tänavusele saagile kui veidravormilisele auhinnatseremooniale: filmiaasta oli lahja ja õiget pidu ka ei saanud.

Aasta mõjukaim filmiauhindade tseremoonia, Ameerika filmiakadeemia auhindade ehk kuldkujukese järgi Oscarite jagamine oli tänavu kuidagi eriti kammerlik, seda nii tseremoonia kui filmivaliku poolest.

Puudusid suured üllatajad, nagu näiteks mullune «Parasiit». Siiski on Aasia kinol ka tänavu oluline mõju: Hiina režissööri Chloe Zhao «Nomaadimaa» sai parima filmi auhinna ja lisaks veel kaks. Kaks Oscarit said «Sound of Metal» (parim heli, parim montaaž), «Ma Rainey’s Black Bottom» (parim grimm, parim kostüümidisain), «Mank» (parim operaatoritöö, parim kunstnikutöö), «Hing» (parim animatsioon, parim originaalmuusika), «Isa» (parim meespeaosa, parim kohandatud stsenaarium) ja «Judas and the Black Messiah» (parim meespeaosatäitja, parim laul).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles