Kogo galerii taasavab uksed

Kultuuritoimetus
Copy
Holger Loodus. «Taasluues neid vanu nõlvakuid». Pigmentfoto, 2021 
Holger Loodus. «Taasluues neid vanu nõlvakuid». Pigmentfoto, 2021 Foto: Holger Loodus

Tartu aparaaditehases asuv kaasaegse kunsti galerii Kogo taasavab uksed järgmisel esmaspäeval, 3. mail. Galeriis on siis viimast nädalat Holger Looduse isikunäitus «Taasluues neid vanu nõlvakuid».

Erandkorras avab Kogo galerii oma uksed juba esmaspäeval, 3. mail kell 13. Galerii on avatud kuni laupäevani, tööpäevadel kell 13–19, laupäeval kell 13–18. 

Seoses ruumi täituvuspiirangutega saab galeriid külastada korraga kolm inimest.

Holger Looduse isikunäitus «Taasluues neid vanu nõlvakuid» jääb avatuks 8. maini.

Näituse keskmes on itaalia luuletaja Dante Alighieri poolt 14. sajandi alguses loodud purgatooriumi mäe motiiv, mida kunstnik oma pilgu läbi kaasajastab. Holger Looduse eesmärgiks on vaadelda, kuidas müstilisest objektist kaob selle moraliseeriv sisu, nii et see muutub kergelt vastuvõetavaks atraktiivseks disainiobjektiks. Näitus koosneb õlimaalidest, fotodest, projektsioonist ja objektidest. Näitusega kaasneb trükis Holger Looduse koostatud visuaalse materjaliga ning kunstniku, kuraatori ja kirjaniku Tanel Randeri tekstiga.

Uste avamiseni saab Holger Looduse isikunäitust vaadata õuest binokli ja audiogiidi abil (leitav galerii avalehel www.kogogallery.ee).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles