Kaisa Ling Thingi uut albumit esitletakse volbriööl Klassikaraadios

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambli Kaisa Ling Thing keskmes on laulja Kaisa Ling.
Ansambli Kaisa Ling Thing keskmes on laulja Kaisa Ling. Foto: Pressifoto

Palaganibluusi ansambel Kaisa Ling Thing esitleb 30. aprillil kell 21–22 Klassikaraadio otsesaate vahendusel oma värsket albumit «Läänemure lained». Bänd mängib Eesti Raadio II stuudiost uue albumi, millel kõlab vaid emakeelne vodevillimuusika, ette täies pikkuses.

Raadio-vodevillietenduses löövad kaasa Kaisa Ling (vokaal), Rene Paul (klaver), Argo Toomel (kontrabass), Peep Kallas (trummid), lisaks külalismuusikud Jason Hunter (trompet), Siim Aimla (klarnet ja baritonsaksofon), Sten Valdmaa (tromboon), Tõnu Timm (kitarrid). Esitluskontserdi tseremooniameistriks on Dan le Man.

«Läänemure lained» on intiimne sissevaade naisbluusilaulja arengulukku, eklektiline segu 20. sajandi esimese poole musta muusika järelkajadest Ida-Euroopas ja algupärase eesti palaganibluusi esimesi katsetusi.

Bändi solist Kaisa Ling: «Kirjutasin albumit nagu vodevillilavastust, mis tervikuna annaks läbilõike praegu Eesti inimesi kimbutavatest tabuteemadest, hirmudest, ühesõnaga, läänemurest. Loodan, et kui me (ja mina ise muidugi eesotsas) natuke kõikide nende jamade üle nalja teeme, läheb ka elu-olu lihtsamaks ja lõbusamaks!».

Bändi uus plaat katab rohkelt erinevaid žanre boogie-woogie’st kantrini, loomulikult ei puudu ka päris traditsioonilised vormid, 10 loo seast võib leida nii 12-takti kui slow blues’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles