Kultuuriminister: on aeg jälgida kriisiabi voorude avanemisi ja tingimusi (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Kultuuriminister Anneli Ott.
Kultuuriminister Anneli Ott. Foto: Tairo Lutter

Riigi lisaeelarve toel on juba avanenud või avanevad lähiajal kultuuri- ja spordivaldkonna abivoorud. Koroonakriisi tõttu halvatud sektori abipaketi suurus on ühtekokku 42 miljonit eurot.

«Kultuuriministeerium töötas paralleelselt lisaeelarve menetlemisega välja abimeetmete tingimusi, et toetused jõuaksid valdkonda nii ruttu, kui võimalik,» kinnitas kultuuriminister Anneli Ott. «Abipakett pakub tuge kriisi mõjude leevendamisel ning toetused aitavad hoida töökohti ja struktuure, et viiruse ohu vähenemisel oleks avanemine võimalikult kiire ja sujuv. Palume kõigil, nii kultuuri- kui ka spordivaldkonna asutustel ja korraldajatel jälgida taotlusvoorude avanemise aegu ja tingimusi Kultuuriministeeriumi kodulehel, samuti on tulemas infotund,» lisas minister. 

42 miljoni euro suurune abipakett jaotub kultuuri- ja spordivaldkonna vahel. Toetused on kavandatud nii eraõiguslikele kui ka riigiga seotud organisatsioonidele ning valitsus arutab homme, 29. aprillil kultuurikorraldajate abivoorude aluseks olevaid määrusi. Eraldi summad tulevad abipaketist kriisiga seotud arendustegevusteks, samuti on kavas toetused filmindusele, treeneritele ning vabakutselistele loovisikutele, kes saavad juba praegu toetuse saamiseks taotlusi esitada.

Taotlusvoorud viivad läbi Kultuuriministeerium, Eesti Filmi Instituut või Spordikoolituse ja -teabe Sihtasutus. Info kõigi abimeetmete kohta täieneb ning see on Kultuuriministeeriumi kodulehel. Reedel, 30. aprillil korraldab Kultuuriministeerium kriisiabi infotunni, kuhu on oodatud osalema kõik võimalikud taotlejad, virtuaalkoosoleku link asub samuti ministeeriumi kodulehel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles