Noore Arhitekti preemiale 2021 on kuus nominenti

Kultuuritoimetus
Copy
Laura Linsi ja Roland Reemaa, noore arhitekti preemia 2019 laureaadid.
Laura Linsi ja Roland Reemaa, noore arhitekti preemia 2019 laureaadid. Foto: Sohvi Viik

Eesti Arhitektide Liidu Noore Arhitekti preemia võistlus toimub juba üheksandat korda ja laureaat kuulutatakse välja auhinnatseremoonial 15. juunil Kumus.

«Tänavune kandidaatide nimekiri on väga mitmekesine ning annab ilmeka läbilõike teemadest, mida arhitekti eriala endas kätkeb. Inimeste kaasamine end ümbritseva ruumilise keskkonna mõtestamisse, ühiskonna teadlikkuse tõstmine elukeskkonna ja arhitektuuri valdkonnas, olemasoleva ruumi taaskasutus, kultuuripärandi väärtustamine ja säilitamine ning ka uue kvaliteetarhitektuuri loomine on mõisted, mille kaudu saab tänavusi nominente kõige paremini iseloomustada», ütles EALi president Andro Mänd.

Noore Arhitekti preemiale kandideerivad sel aastal neli üksikkandidaati ja kaks kollektiivi. Üksiknominentideks on Kadri Kerge, Elo Kiivet, Mihkel Koppel ja Johan Tali. Lisaks pürgivad Noore Arhitekti tiitlile arhitektid Eve Komp ja Liina-Liis Pihu MTÜst Ruumiringlus ning büroo b210  kogu arhitektide tiim: Mari Hunt, Aet Ader, Kadri Klementi, Karin Tõugu, Nele Šverns, Mari Möldre, Arvi Anderson, Kristian Taaksalu, Helmi-Marie Langsepp.

Noore Arhitekti preemia võitja valitakse kuni 40-aastaste arhitektide liidu või selle noortesektsiooni kuuluvate arhitektide või kollektiivide seast, kes on silmapaistvalt tegutsenud arhitektuurivaldkonnas, olnud innovaatilised või kelle looming on kaasa aidanud Eesti või meie arhitektuuri tutvustamisele maailmas. Viimastel aastatel on preemia pälvinud KOKO arhitektid (2015), Sille Pihlak ja Siim Tuksam (2017), Laura Linsi ja Roland Reemaa (2019). 

Käesoleva aasta žüriisse kuuluvad arhitekt, õppejõud ning arhitektuuriajakirja T18 toimetaja Octavio Mestre (Barcelona), arhitekt ja Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna professor Toomas Tammis, arhitekt ja NAP 2019 üks laureaatidest Laura Linsi arhitektuuripraksisest LLRRLLRR, LHV panga Ühendkuningriigi filiaali direktor Erki Kilu ning LHV Grupi nõukogu liige, ettevõtja ning Noore Arhitekti preemia asutaja ja rahastaja Heldur Meerits.

Preemia nominentidega saab täpsemalt tutvuda kodulehel http://nap.arhliit.ee/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles