PÖFF läheb Cannes´i

Kultuuritoimetus
Copy
PÖFF.
PÖFF. Foto: Konstantin Sednev

Pimedate Ööde filmifestival esitleb esimest korda Cannes´i filmifestivali turul Marché du Film viit filmiprojekti.

Kutse osaleda ühe maailma suurima filmituru esitlusprogrammis «Goes to Cannes» saatis PÖFFile Cannes´i filmifestival ise. Tegu on olulise tunnustusega: näiteks mullu pälvis selle ainsa filmifestivalina kolme regionaalse filmituru kõrval Thessaloniki.

Esitlusprogrammi eesmärk on tutvustada müügiagentidele, levitajatele ja festivalide programmikoostajatele järeltootmises filmiprojekte kogu maailmast.

«Võimalus esitleda Cannes´is oma projekti võib avada filmidele ja nende autoritele ukse maailma,» ütles PÖFFi filmitööstusürituse Industry@Tallinn & Baltic Event juht Marge Liiske.

Viis projekti valib PÖFF välja rahvusvahelisel konkursil, kuhu saab oma filmi esitada 7. maini.

Cannes´i filmiturul osalemisega tähistab Pimedate Ööde filmifestival oma 25. ja Industry@Tallinn & Baltic Event 20. sünnipäeva.

Industry@Tallinn & Baltic Event on siinse regiooni suurim filmitööstusüritus, kust on saanud tuule tiibadesse hulk filme. Näiteks tänavusel Berliini festivalil esilinastus kolm varem Tallinnas esitletud projekti, millest türklase Ferit Karahani «Venna hoidja» võitis ka rahvusvahelise filmiajakirjanike ühingu FIPRESCI auhinna.

6.–15. juulini toimuv Marché du Film on maailma suurimaid ja olulisemaid filmiturge, kus igal aastal osaleb ligemale 4000 filmiprojekti või filmi ja mida külastab üle 12 000 delegaadi kogu maailmast.

Kandideerimise kohta vaata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles