Esilinastub Tõnis Vilu loomingust inspireeritud luulefilm

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Fotokollaaži autor: Hanna Stina Heinloo

Prima Vista tähistab oma algset toimumisaega maikuus rahvusvahelise luulefilmiga «Tundekasvatus», mis esilinastub veebis 7. mail kell 18–20.

Neljaosaline luulefilm «Tundekasvatus» on sündinud sel kevadel rahvusvahelise luulekursuse lõpptulemusena. Projektis, mis on inspireeritud peaasjalikult luuletaja Tõnis Vilu loomingust, osaleb neliteist luuletajat Eestist, Ühendkuningriigist ja Iirimaalt. Paljudes videotes mõtestavad luuletajad oma viimase aja meeldejäävamaid kontaktiotsimisi kaaslastega ning leiavad ühiseid kokkupuutepunkte sügavalt isiklikke teemasid käsitledes. Luulefilmi esitletakse nii Prima Vistal (jälgitav festivali FB lehel) kui ka Liverpooli kirjandusfestivalil WoWfest. Esitluse juhatavad sisse osalejad, kes jagavad koostööst saadud kogemusi ka vaatajatega.

«Tundekasvatus» on film, millist poleks saanud sündida ühelgi teisel aastal: ühelt poolt on pandeemia määranud selle vormi, teisalt ei lase see pandeemial vähimalgi määral oma loomevabadust piirata. Tulemuseks on ainulaadne ja eripalgeline poeetiline eksperiment, mis ületab nii füüsilised kui tundelised piirid ja ühendab kahes keeles luulehääled, mida varem koos kuuldud pole.

Tõnis Vilu luulet esitab näitleja ja luuletaja Merca, kõik teised avaldatud luuletused on autorite omalooming peamiselt nende enda esituses. Filmis teevad kaasa projekti mentorid lavaluuletaja Joelle Taylor ning luuletaja ja teatritegija Adam Kammerling Londonist ning luuleprõmmude eestvedaja Sirel Heinloo. Eestist osalevad videos veel 2020. aasta luuleprõmmu meister Kelli Kiipus, TarSlämmi võitja Iina Gyldén, noored luuletajad Grete Kaio, Reijo Roos ja Kaisa Linn ning lavaluules silma paistnud Susan Kolde, Mari Pihl, Aivar Lembit ja Irene, kes on ka ansambli Autosexuality solist. Põhja-Iirimaalt esineb oma luulega Hannah Eynon ning Iirimaalt luuletaja ja fotokunstnik Jill Kenny. Projekti loominguline vedaja on Sirel Heinloo, videokunstnik Einar Lints.

Info Facebookis: https://fb.me/e/FSgq0tha

https://kirjandusfestival.tartu.ee/programm/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles