Ja tantsib laua peal matroon

Copy
Kaisa Ling Thing Eesti Raadio 2. stuudios plaati esitlemas.
 
Kaisa Ling Thing Eesti Raadio 2. stuudios plaati esitlemas.  Foto: Anastasia Semjonova

Laua peal tantsimine on tegevus, mis on kaheldamatult efektne peo kulminatsioon, kuid ühiskonna paines rõhutatakse selle äärmist riivatust, ja oh issand jumal, kui see tantsija on veel naine. Koorib ült viimasedki riidehilbud ja tantsib tisside lehvides. Konservatiivsematel aegadel oli see tegevus ajalooõpikutes orgia ekvivalent.

Vodevillibluusi pakkuv kooslus Kaisa Ling Thing volbriõhtul seda võimalust Eesti Raadio 2. stuudios meile pakkuski. Kuigi välja kuulutet kui bändi teise albumi «Läänemure lained» esitluskontsert, viib see meid kuuldemänguna kuhugi Louisiana ning Mississippi parmusohu ja Georgia tumedatesse metsadesse. Kuna plaat kõlab seekord läbinisti eestikeelsena, siis pigem küll Emajõe Suursoosse ja Järveselja metsadesse.

Asjale annab oma hõllandlikkuse bändi oma voodoo-preester, tseremooniameistrina ülesastuv Dan le Man. Tema rõhutatult väliseestilik aktsent ja hüper- ning paraboolidest kantud «Olukorrast riigis» tüüpi post­apokalüptilised vahetekstid võtavad meilt võimaluse uskuda, et kuuleme tavapäraselt laule ettevuristavat plaadiesitlust

Tagasi üles