Otsa kool avab maailmamuusika õppekava

Copy
Maailmamuusika rütmikool.
Maailmamuusika rütmikool. Foto: Margus Ansu

Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis avatakse maailmamuusika õppekava, mida tutvustatakse esmakordselt virtuaalsel infopäeval 8. mail. Uuel õppeaastal liituvad kooliga ka mitmed uued õpetajad.

Maailmamuusika õppekava raames õpitakse lähemalt tundma Eesti ja meie naaberrahvaste, India, Brasiilia, Argentiina ja paljude teiste maade pärimusmuusikat ning kultuuri. Õpingud on üles ehitatud perioodidena, kus saab läbi ansamblimängu, muusikateooria ja -ajaloo süveneda erinevate maade muusikasse. Lisaks sellele keskenduvad õpilased ka oma erialasele arengule ning saavad algteadmisi muusikatehnoloogiast ning muusikaettevõtlusest.

Uut maailmamuusika õppekava hakkavad õpetama oma ala spetsialistid ning tunnustatud muusikud. Hiiu kannelt ja pärimusviiulit õpetab pärimusmuusika ansamblitest Midrid, Estbel, Ars Apta ja Estonian Folk Orchestra tuntud Sänni Noormets. Tanel Sakrits, kes on tegev ansamblites Mandotrio ja Mandoterror, õpetab mandoliini. Jazz-akordionist ja helilooja Kaspar Uljas hakkab õpetama bandooniumit ning Krista Citra Joonas India klassikalist muusikat ja bansurit. Õppekava koordineerib laulja ja meloodika mängija Maarja Soomre.

«Maailmamuusika õppekava annab suurepärase võimaluse lisaks pärimusmuusikale õppida tundma ka erinevaid kultuure, et paremini mõista maailma ja inimeseks olemist üldiselt. Infopäevale on oodatud kõik pärimusmuusika ja etno-kirega noored, kes soovivad laiendada oma muusikalist silmaringi,» ütles õppekava koordinaator Maarja Soomre.

Maailmamuusika õppekava õpilastel on võimalik õppida nii laulu kui erinevaid instrumente, sh näiteks hiiu kannelt, bandooniumit, India bambusflööti bansurit jpm.

Õppekava läbinud õpilased saavad ettevalmistuse edasiõppimiseks muusikakõrgkoolis ja töötamiseks pärimusmuusiku-maailmamuusikuna.

Uue õppekava ja õpetajatega saab tutvuda juba sel laupäeval kell 12:00 algaval virtuaalsel infopäeval.

«Uus õppeaasta tuleb Otsa koolis mitmes mõttes eriline. Kõigepealt alustame uue maailmamuusika õppekavaga, mida oleme koos valdkonna spetsialistidega pikalt ette valmistanud ja mis annab meie õpilastele veel ühe võimaluse ennast tulevaseks karjääriks võimalikult hästi ja mitmekülgselt ette valmistada. Seoses uue õppekavaga liitub meie kooliperega ka mitu uut õpetajat. Ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis kolime juba 2022. aasta sügisel uude majja,» ütles Georg Otsa nim. Tallinna Muusikakooli direktor Ivo Lille.

Maailmamuusika õppekava kohta saab rohkem lugeda siit: https://otsakool.edu.ee/osakonnad/rutmimuusika-maailmamuusik.

Infopäeva kohta siit: https://otsakool.edu.ee/parimusmuusik-maailmamuusik-infopaev.

Tagasi üles