Kadri Toomi uusim graafika on vaadata Kunstiakna aknal

Kultuuritoimetus
Copy
Kadri Toom ja tema näitus «Tagasi aeda».
Kadri Toom ja tema näitus «Tagasi aeda». Foto: Kunstiaken

Sellest nädalast on galerii Kunstiaken näituseaknal vaadata graafik Kadri Toomi uusim looming. Näituse «Tagasi aeda» töödest õhkab õrnust ning õhulisust, igatsust soojuse ning tärkavate taimede värskuse ja lõhna järele.

Just selleks näituseks loodud graafiline seeria koosneb kergust ja lihtsust taotlevatest töödest. Pandeemiahõngulises tubases olustikus sündinud kavanditest said väljundi ümmargused graafilised lehed. Formaadi valikul oli oluline osa suletusest väljapääsu leidmisel.

Seeria teostamisel on kasutatud 19. sajandist pärit botaanilisi joonistusi. Tööd on teostatud tsüanotüüpia, dikromaadi, akvarelli ning siiditrüki tehnikates. Iga graafiline leht on ainueksemplar.

Kadri Toom (sünd 1984) on Tallinnas tegutsev vabakutseline kunstnik. Viimastel aastatel on tema looming keskendunud ekperimentaalse graafika valdkonda. Kadri Toom kuulub Eesti Kunstnike Liitu ja Eesti Vabagraafikute Ühendusse.

Tallinna vanalinnas, Vene ja Munga tänava nurgal asuv Eesti tarbekunsti- ja graafikagalerii Kunstiaken avab maikuust taas kolmel päeval nädalas külastajatele oma uksed. Galerii on avatud neljapäeval, reedel ja laupäeval kell 12–18.

Üle kümne aasta tegutsenud kunstimüügipaigas on enam kui sada Eesti naha-, klaasi-, metalli- ja tekstiilikunstnikku, keraamikut ja graafikut saanud oma loomingut esitleda, müüa loodut kingitusteks ja kodukaunistuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles