Klubis Hall toimuv festival The Dark Side of the Moon avalikustas esinejad

Kultuuritoimetus
Copy
Klubi HALL.
Klubi HALL. Foto: Klubi Hall.

12.–15. augustil toimub Noblessneri sadamalinnakus asuvas klubis HALL ja selle välilalal Suvilas neljandat korda elektroonilisele muusikale keskenduv linnafestival The Dark Side of the Moon. Külalisesinejatena saabuvad seekord Tallinnasse Polar Inertia, Regis, Oscar Mulero, Adriana Lopez, Bloody Mary, Voiski, Nicolas Lutz ja Laurine. Lisaks on live’ide ja DJ-settidega esindatud üle 50 kohaliku artisti.

2018. aastal esmakordselt toimunud sündmus jätkab oma eesmärki luua linnafestival, mis toob suve lõpuks mööda kodumaad või maailma rännanud sõbrad ja kogukonnad taas kokku ning pakub kuulajatele laialdast valikut elektroonilist muusikat. Festivali programm tutvustab kohalikke omanäolise käekirjaga artiste, uusi tulijaid, toob koju kätte elektroonilise muusika tipptegijaid mujalt maailmast ning rõhutab sealjuures ka visuaalset ja kunstilist poolt.

Välisartistidest astuvad live’iga üles varemgi HALLi külastanud ambient techno kooslus Polar Inertia ning eksperimentaalse käekirjaga ja mitmete alias’te all tegutsev Voiski. Samuti teevad Eestis esmakordselt live-etteaste techno-avangardist ja Downwards Recordsi vedaja Regis ning tumeelektroonika ja acid-techno biitidega mängiv Bloody Mary. 4-tunnise DJ-set'iga on platsis Hispaania elektroonilise muusika skeene pioneer Oscar Mulero, kes on tuntud oma tumedakõlalise ja tantsupõrandale valu andva selektsiooni poolest; Kolumbia edukaimaks techno-saadikuks nimetatud Adriana Lopez, kelle selektsioon on üles ehitatud hüpnootilistele rütmidele; oma mitmekülgseid vinüülileide presenteerivad aga plaadifirma My Own Jupiter boss Nicolas Lutz ja kollektiivi Slow Life esinaine Laurine.

Kohalikest artistidest astuvad live’is üles tumemuusika trio Forgotten Sunrise, acid- ja hüpnootilist techno’t viljelev VARJUR, modulaar-techno ekspert Motobor ning eksperimentaalne helidisainer Rando Arand.

Kohalike DJde nimekirjast võib leida üle 50 artisti, kelle hulgas Raul Saaremets, Eisi, Katja Adrikova, Mihkel Maripuu, Micaela Saraceno, Kevin Park, Artur Lääts, DJ Punch jpt. Täismahus line-up’i leiad siit:

«Aeg, mil me pole saanud külg külje kõrval tantsida näib praeguseks pikk ning inimesed igatsevad kontsertidel, festivalidel ja pidudel käimist ilmselt rohkem kui kunagi varem. Taas kokku tulla, näost näkku suhelda, tantsida, muusikat kuulata. Loodame, et saame The Dark Side of the Mooni toimumise ajaks pakkuda ja kogeda seda tuttavat tunnet nii palju kui võimalik. Selle nimel me vähemalt pingutame,» sõnab festivali peakorraldaja Elena Natale.

Öist programmi võõrustava HALLi pealava ja väiksema Mesila saali kõrval toimub festivali päevane programm HALLi suveaia ja pizza-resto Suvila laval, kus on võimalik kuulata kontserte, DJ-set'te ning nautida ehtsas kiviahjus valminud käsitöö-pizza´sid. Äsja uuenduskuuri läbinud Suvilat saab külastada juba sel nädalavahetusel toimuval avamisüritusel, kus ootab ees uus menüü ning plaate keerutavad HALLi residendid ja sõbrad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles