Haus galeriis avatakse Ivar Kaasiku maalinäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Ivar Kaasiku töö näituselt «Autonoomia(ta) autoportree. Maalid».
Ivar Kaasiku töö näituselt «Autonoomia(ta) autoportree. Maalid». Foto: Repro

Kolmapäeval, 12. mail avatakse Haus galeriis Ivar Kaasiku näitus «Autonoomia(ta) autoportree. Maalid», mis koondab kunstniku töis aastatest 2019–2021. Maalide kooslus vastandub kunstniku kahele projektile, mis leidsid aset Berliinis ja Münchenis. Seekordne näitus käsitleb pildi autonoomiat. Peaküsimus on kunsti autonoomsuse säilitamine ja kas piiride seadmine aitab kaasa kunsti vabale arengule piiratud sotsiaalses ruumis? Näitus jääb avatuks kuni 12. juunini.

Ivar Kaasik on sündinud 1965 Kuressaares. Aastatel 1983-92 õppis ta Eesti Kunstiakadeemias (tollal: Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis) arhitektuuri ja hiljem metallehistöö kateedris, seejärel töötas erinevates ametites – muuhulgas aastatel 1992–98 kullassepana Saksamaal. Alates 1999. aastast tegutseb Kaasik vabakutselise kunstnikuna.

Näitustel osaleb ta alates 1989. aastast, saksa maalikunstnike liidu liikmeks astus 2001. aastal ja Eesti Kunstnike Liidu liikmeks 2012. aastal. Kaasik on ka Eesti Maalikunstnike Liidu liige ja Eesti Metallikunstnike Liidu liige. Kirjutajana on Kaasik väljendanud end paatost ja kunsti tavaarusaamu eiravas sõnaloomingus, autori poolt žanriliselt «miinimum- ja maksimumprogrammiks» tituleeritud raamatus «Ettevaatust, kunst! Mida teha. Kuidas ja kui palju» (2011). Ivar Kaasiku viimane loominguline ajatsükkel on möödunud Berliinis ja Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles