Sõltumatu Tantsu Laval esietendub Keithy Kuuspu uuslavastus

Kultuuritoimetus
Copy
Keithy Kuuspu uuslavastus «Läbi kukkumine».
Keithy Kuuspu uuslavastus «Läbi kukkumine». Foto: Alan Proosa

15. juunil esietendub Sõltumatu Tantsu Laval Keithy Kuuspu uuslavastus «Läbi kukkumine», mis kuulub ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kaasaegse etenduskunsti festivali CPPM Manifestal programmi ning on Keithy Kuuspu magistrantuuri lõputöö.

«Läbi kukkumine» on lavastus, mis mängib ootuste ja lootustega, väärtustades ebaõnnestumist ning pannes proovile ülima eesmärgini jõudmise võimalikkuse. Ümbritsetud hapra kipsi ja jõuliste metallstruktuuride maastikust esitavad viis õrna keha liikumiste kordusi, mis asetsevad kuskil funktsionaalsuse ja tarbetuse piirimail. Lavastuse tegevuskeskkonnaks on konstruktsioon, mis jäljendab ehk vabaõhujõusaali või hoopis ehitusplatsilikku mänguväljakut. Etendajad kasutavad konstruktsioone, kui raami, mille sees end testida ning proovile panna, pidevalt lammutades ja uuesti ehitades.

Lavastajat huvitab eelkõige hetk enne murdumist, enne alla andmist või loobumist, enne tasakaalu lõplikku kaotamist.

Sõltumatu Tantsu Lava juht Triinu Aron: «Keithy Kuuspu on noor tantsukunstnik, kes on katsunud jõudu argiste olukordadega ja alistanud tähenduseta ruume. Oma eesmärkide täitmiseks moodustab ta koostoimiva ja ühtse eesmärgi nimel tegutseva hästi treenitud naiskonna, et selle eesotsas minna otsima veel midagi. Sõltumatu Tantsu Lava toetab Kuuspu loomingulisi püüdlusi, mis ongi põhjuseks, et tema uus lavastus «Läbi kukkumine» esietendub meie programmis.»

Lavastaja ja koreograaf on Keithy Kuuspu, etendajad Liisa Saaremäel, Martina Georgina, Agnes Ihoma, Anumai Raska, Arolin Raudva, dramaturg Laura Cemin, kujundus ja tehniline teostus Tõnu Narro ja Tarvo Porroson, helikunstnik Mihkel Maripuu, valguskunstnik Mikk-Mait Kivi, kostüümid on loonud Kaisa Põvvat.

Keithy Kuuspu (1994) on lõpetanud Tallinna Ülikooli Balti filmi, meedia ja kunstide instituudi koreograafia eriala ning omandab peatselt Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias kaasaegse füüsilise etenduskunsti (CPPM) magistrikraadi.

Ta keskendub enda loomingus reaalsuse definitsioonile ja selle piiride uurimisele, toetudes (primitiivsele) inimloomusele, argistele struktuuridele, ühiskonna mõjule ja subjekte hõlmavale mõjuväljale ning energiale, mida me üksteisele avaldame. Viimati tegi ta kaasa Peader Kirki and Simona Gonella «KUHU MINEK. Where do we go from here» 99-tunni lavastuses (CPPM, Kanuti Gildi Saal, Elektron.live) ning Jarkko Partaneni ja Anni Kleini «Fluids» etenduses (WAUHAUS, STL). Veebruaris 2020 uuris ta koos Martina Georginaga Kanuti Gildi Saali Püha Vaimu residentuuris pildi loomise protsessi ning selle sees olevaid/tekkivaid võimu struktuure.

Esietendus 15. juunil kell 21 Telliskivi Rohelises saalis.

Järgmised etendused 18., 21., 28. ja 29. juunil kell 21 Telliskivi Rohelises saalis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles