Äksis asuv Galerii No1 avab oma uue hooaja Tegova ja Tamme maalidega

Kultuuritoimetus
Copy
Enn Tegova ja Hando Tamme maalinäitusega «H&N».
Enn Tegova ja Hando Tamme maalinäitusega «H&N». Foto: Plakat

Äksis asuv Galerii No1 avab oma uue hooaja 15. mail Enn Tegova ja Hando Tamme maalinäitusega «H&N», mis on külastajatele avatud alates 16. maist.

Galerii pressiteates seisab:

Pea veerandsada aastat tagasi, ühel kaunil sügispäeval kohtusid H ja N.

Nii nagu paljudes kaunites suhetes juhtub, ei olnud ka sel korral tegu armastusega esimesest silmapilgust. Kõhklevad pilgud, teise poole tunnetamine, faktikontroll - mõneaastane vanusevahe teeb ettevaatlikuks. Õnneks ei saanud tol ajal veel guugeldada.

Algus oligi üsna konarlik.

N hakkas H-d narrima A-ks. Seepeale ajas H kiusaja nüri masinaga kiilakaks, ise kandes narrikostüümi. Vastuseks riputas N amatöörjuuksuri maali näitusele tagurpidi üles. Siis kutsus H kuraatori kalale. Niikaua kuni vaene mees oma sassis õngeritva harutas, oli noorem kolleeg paadipõhja kenakesti kalu täis ladunud. Mõne aja pärast oli N-il tähtis juubel. Seepeale otsustas H suure publiku ees lasta oma õpilastel etelda lugu väärikast vananemisest, taustaks kaunis viis läinud aastaist. Vastus ei lasnud kaua oodata, N kutsus H mängima päkkapikku kõhutantsijate jõuluetendusele, väites, et seal ümbritsevad teda hordite viisi kaunid näitsikud, pakkudes ohtralt silmailu ja kullamägesid. Päris nii see ei olnud…

Kuid nii nagu tuul lihvib aastatega kaljudelt teravamadki nukid, muutusid ka selle loo tegelased ajapikku teineteisele meeldivamaks, mõistvamaks, sõbralikumaks.

Töötati koos, nähti vaeva, riputati näituseid, reisiti maailma otsa ja tagasi, lõpuks soetati ühine pesagi. Kuigi sool on läinud moest, on seda koos tarbitud ja mitte ainult kaks puuda. Asi see esimene ühisnäituski siis teha pole.

See ei ole võistlus, see on mäng. Reeglid kehtestavad H&N.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles