Lastemuuseum Miiamilla miniaeda kerkib mänguline välinäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Miiamilla miniaias on avatud keskkonnahariduslik välinäitus «Roheliste näppudega lapsed».
Miiamilla miniaias on avatud keskkonnahariduslik välinäitus «Roheliste näppudega lapsed». Foto: Miiamilla

Reedel, 14. mail kell 15 avatakse Kadriorus Lastemuuseum Miiamilla miniaias keskkonnahariduslik välinäitus «Roheliste näppudega lapsed», mis hakkab lapsi mänguliste tegevustega suunama loodusega sõbraks saama. Avamisel saab osa muusikalistest tervitustest ja kõik huvilised saavad tegevusraja läbi teha Miiamilla lõbusal eestvedamisel. Näitus jääb muuseumi aeda kõigile tasuta vaatamiseks.

Näituse idee autor on Lastemuuseum Miiamilla juhataja Jane Meresmaa-Roos, kelle sõnul hakkavad muuseumi ümbrusse seatud seitse tegevuspunkti kutsuma lapsi loodust uurima ja põnevaid tegevusi proovima. Uurida saab hiigelporgandit, kes jutustab, kuidas toimib taime elutsükkel ja kuidas loodus on loomulikus ringluses. Suurt puulehte uurides saab teadmisi looduse mitmekesisusest ja selgub, miks on putukad looduses vajalikud. Suurele päikesekettale on loodud sõrmelabürint, mida mööda rännates saab kuulatada loodushelisid. Kõik punktid on varustatud lõbusate ülesannetega, mida saab aias kohe ka proovida.

«Näituse pakutav tegevus sobib lastele alates kolmandast eluaastast, ent väikesed loodusesõbrad vajavad suure loodussõbra suunavat abi. Koolilapsed saavad näitusel leiduvate tegevuspunktide avastamisega juba iseseisvalt hakkama,» selgitab Jane Meresmaa-Roos. Muuseumi sooviks on, et ka need, kes ei ole veel muuseumi roheaeda jõudnud, avastaks endale selle toreda rohelise oaasi. Aeda saab linnalaps uudistada koos vanema või vanavanemaga ja samas leida ka maja sees põnevaid tegemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles