Helsingi biennaal algab järgmisel kuul

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Helsingi biennaal

Helsingi biennaal on rahvusvaheline kunstisündmus, mis toob kaasaegse kunsti Helsingisse. Esimene Helsingi biennaal toimub Vallisaarel, 12. juunist kuni 26. septembrini.

Biennaalil esitletakse 40 rahvusvahelist kunstnikku või kooslust nii Soomest kui ka mujalt maailmast. Nad on kutsutud Vallisaarele looma uusi, kohaspetsiifilisi ja ajutisi teoseid või välja panema juba olemasolevaid teoseid, mis astuksid saarega dialoogi.

Biennaali teemaks on vastastikune sõltumine. Biennaal kannab alapealkirja «Sama meri», mis viitab sellele, kuidas kõik on kõigega seotud. «Ökoloogiline kriis tähendab, et me oleme tohutute muutuste äärel ja see määrab ära meie ühise tulevikku kõikjal,» ütlevad Helsingi biennaali kuraatorid. «Need muutused puudutavad meid kõiki, aga teevad seda erinevat moodi. Biennaali alapealkiri sellisele situatsioonile viitabki. Nagu ka meri, on praegune olukord kompleksne, ebaühtlane ning ületab kõikvõimalikke piire.»

Biennaali esitleb Helsingi kunstimuuseum ja väljapaneku juht on HKMi juht Maija Tanninen-Mattila ning selle peakuraatoriteks on Pirkko Siitari ja Taru Tappola.

Osalevate kunstnike nimekirja vaata siit.

Helsingi biennaalile on sissepääs tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles