Okapi galerii avab taas uksed M_M_M_M projektiga

Kultuuritoimetus
Copy
M_M_M_M.
M_M_M_M. Foto: Okapi Galerii

Reedel, 14. mail kell 18 avab Okapi galerii (Niguliste 2, Tallinn) taas uksed, et tähistada oma 8. sünnipäeva Euroopas tuuritanud M_M_M_M projektiga. Muusikalise etteaste teeb performance- ja helikunstnik Erik Alalooga.

«M_M_M_M» on metallikunstnike Rait Siska ja Risto Tali, fotograafi Temuri Hvingija ja muusiku ning performance-kunstniku Erik Alalooga ühisprojekt, kus põimuvad autorite vaated kaasaegsele kunstile ja elule laiemalt. Lisaks kõigele muule ühendab kunstnikke huvi arhitektuuri vastu. Loomingulisi impulsse saadakse hoonete eripärasusest, selle detailsusest ja vormilisest struktureeritusest.

«M_M_M_M» projekt kasvas välja huvist traditsiooniliste kunstiloome tehnikate vastu, mille piire soovitakse ületada, nihestada või nendest sootuks vabaneda. Minevikust võetakse kaasa vana, mida asutakse kaasajastama. Näitusel eksponeeritud tööd on loodud kasutates fotograafia, metallikunsti ning ka muusika erinevaid kunstilisi võtteid, ühendades nende meediumite omavahelisi kokkpuutepunkte.

Autorite poolt välja töötatud tehnika, «punk»-söövitus, seisneb metall-lehe vanutamises, painutamises ja lõhkumises, millele järgneb selle fotomehaaniline menetlemine. Kasutatud tehnoloogia viib fotosöövituse uuele tasemele.

Kõik näitusel eksponeeritud tööd on unikaalsed, neid ei ole võimalik samal viisil reprodutseerida. Iga saadud fotoilmustus ja -söövitus on ainukordsed.

Näitus on üleval kuni 22. mai. Galerii on avatud K-R 11-18 ja L 11-14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles