Curly Strings avaldas täispika stuudioalbumi «Pidu meis eneses»

Kultuuritoimetus
Copy
Curly Strings
Curly Strings Foto: Maris Savik

Täna ilmus kodumaisel menuansamblil uus plaat «Pidu meis eneses». Tegemist on üle aastate esimese täispika stuudioalbumiga, kus on peal 12 värsket lugu. «Pidu meis eneses» kontserttuur toimub 9,–20. juunil üle Eesti. Plaat on saadaval internetipoes 311.ee/curly-strings, kauplustes üle Eesti ning voogedastuskeskkondades üle maailma.

Ansambli solist Eeva Talsi kõneleb albumist: «Oleme seda muusikat loonud suure pühendumusega ligi kaks aastat. Kogu loomisprotsessi jooksul proovisime erinevaid meloodiaid, laulutekste, seademomente; harjutasime selgeks iga viimse kui noodi; süvenesime bändiga teineteise hingedesse ning panime selle, mis sealt vastu vaatab, oma lauludesse. Oleme kokku veetnud kollektiivselt tuhandeid tunde (ma lugesin need bändi kalendrist kokku!), et luua terve hulk uut muusikat, millest iga viimse kui pala üle tunneme määratut uhkust!»

Mandoliinimängija Villu Talsi lisab: «Pikkade arutelude käigus leidsime koos, et Curly Stringsil on täna kaks poolt: ühest küljest meeldib meile tohutult mängida virtuoosseid lugusid, olla ise laval elevusest kikivarvukil ning esitada muusikat, mis paneb publiku energiast rõkkama; teisalt sünnib meil ka omajagu süvenemist nõudvaid palasid, mille esitamisel võtab maad vaikus ning mõni poetab ehk pisaragi. Mõlemad pooled aga kannavad endas tugevat elujaatuse sõnumit ning läbi nende eriilmeliste palade me pühitsemegi elu oma kõigis varjundites. Sestap otsustasime anda välja topeltalbumi. Esimene osa ongi «Pidu meis eneses», mis pakatab nooruslikust energiast, kuid heidab vahel ka pilgu valguse varjudele. Topeltalbumi teine täispikk plaat ilmub aga selle aasta sügisel.»

Curly Strings on värskelt helikandjalt välja andnud mitmeid singleid – «Olge terved, tütrekesed!», «Taevas seab riidu», «Kannan kaasas kalleid» – millest igaüks on võetud väga soojalt vastu nii muusika kui ka visuaalselt efektsete muusikavideote tõttu. Neist esimesel teeb kaasa külalissolistina meie muusikataeva säravaim räpitäht nublu, lisaks on albumil kuulda trummivõlur Tõnu Tubli rütmimängu ning ka ansambliliikmete seni varjul olnud andeid teiste pillide valdamise näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles