KINNITATUD ⟩ Uueks Tallinna Linnateatri direktoriks saab Mihkel Kübar (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Mihkel Kübar ja Uku Uusberg
Mihkel Kübar ja Uku Uusberg Foto: Erakogu

Tallinna linnavalitsus kinnitas Tallinna Linnateatri direktoriks Mihkel Kübara alates tänavu 21. juunist. Kübar valis teatri kunstiliseks juhiks Uku Uusbergi. 

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev nentis, et seoses Tallinna Linnateatri senise direktori Raivo Põldmaa ja peanäitejuhi Elmo Nüganeni lahkumisotsusega avab teater omamoodi uue lehekülje oma rikkalikus teatriloos.

«Tugev ja karismaatiline juht aitab kujundada asutuse nägu ning selles, et Linnateatrist on saanud teatrirahva ja -publiku armastatud kultuuritempel, on juhtidel olnud suur roll. Ma tänan Raivo Põldmaad suurepärase töö eest ja loodan, et ka uus juht suudab seda rolli kanda väärikalt, sest igal juhul on latt eelkäijal väga kõrgele seatud,» sõnas Belobrovtsev. Ta lisas, et uue juhi väljakutseks on Linnateatri uue kompleksi ehitus.

Direktori konkursil tuli pakkuda välja ka oma kandidaat kunstilise juhi kohale ning Kübar valis Uku Uusbergi.

Kübara sõnul ootavad teatrit ees põnevad väljakutsed. «Raivo Põldmaa ja Elmo Nüganen on üles ehitanud väga väärtusliku teatri. Vaimustun mõttest ja võimalusest töötada Linnateatri kunstiliste eesmärkide saavutamise nimel kogu Linnateatri meeskonna ja Uku Uusbergiga,» sõnas Kübar.

Peagi peanäitejuhi kohale asuva Uku Uusbergi sõnul on Tallinna Linnateatri suurim autoriteetsus teatri näitetrupp. «Linnateatri trupis elab isikliku ande ja kogemuse kõrval kõrge töökultuur, see on Elmo Nüganeni ja Raivo Põldmaa pärand. See avaldub nii töösse suhtumises, maja ülesehituses kui ka teatriimesse uskumises,» märkis Uusberg. «Samuti on Tallinna Linnateatris alati aukohal psühholoogiline režissuur ja väga täpne näitlejatöö. Mul on au jätkata selle ilu edasist arendamist.»

Tallinna Linnateatrist lahkuvad sel aastal nii senine direktor Raivo Põldmaa ja peanäitejuht Elmo Nüganen. Põldmaa ametiaeg lõpeb 20. juunil ning tema ametijärglase leidmiseks korraldas Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet avaliku konkursi. Ametikohale kandideeris kümme inimest, kellest kolm kutsuti vestlusvooru.

Linnateatri direktori valikukomisjoni kuulusid abilinnapea Vadim Belobrovtsev, kultuuri- ja spordiameti juhataja Hillar Sein, Tallinna personalidirektor Vilve Raik, kultuuri- ja spordiameti kultuuriosakonna juhataja Lennart Sundja, Tallinna Linnateatri loomenõukogu esindaja Diana Leesalu, Tallinna Linnateatri haldusjuht Rain Raabel ja Eesti Draamateatri juht Rein Oja.

Mihkel Kübar on lõpetanud Tartu Ülikooli usuteaduskonna 2007. aastal. 2009-2013 oli ta Jõgeva linnavalitsuse abilinnapea ja linnapea, 2014. aastast juhib Intsikurmu Festivali korraldamisprotsessi. Viimased kaks aastat töötas Kübar Tallinna Salme Kultuurikeskuse direktorina ning selle haldusalas oleva rahvamaja juhina.

Kübara leping Linnateatri direktorina kehtib 21. juunini 2024.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles