Koolitants algab laupäeval veebinaride sarjaga

Kultuuritoimetus
Copy
Koolitants 2020.
Koolitants 2020. Foto: Margus Ansu

Laste ja noorte tantsuloomingu festival Koolitants alustab hooaega eeloleval laupäeval, 22. mail tantsunoortele ja -õpetajatele suunatud veebinaride sarjaga, mis kestab kuni juuni lõpuni. Seejärel saavad virtuaalselt alguse maakondlikud tantsupäevad, kus esinevad tantsukoolid üle Eesti ning mille päevajuht on Inger.

«Viimane aasta on näidanud, et niimoodi nagu tavaliselt, me harjumuspäraseid asju enam teha ei saa,» ütleb Koolitantsu uuendatud formaadi kohta peakorraldaja Raido Bergstein. Ta lisab, et sellest hoolimata on Koolitants ikka ja endiselt just see tantsulava, kuhu noored tantsijad oma loovuse ja liikumise piire avardama on oodatud, seega ei jää Koolitants tulemata.

«Virtuaalsed tantsupäevad on traditsiooniliselt koostatud maakondade kaupa ning neist leiab lisaks tantsuvaldkonna tunnustatud tegutsejate tagasiside ja kokkuvõtted. Virtuaalsetel tantsupäevadel kuulutab eripreemiad välja Eesti Noorte Tantsu Ühingu noortest tantsijatest koosnev žürii ning festivali kunstilised juhid Linnar Looris (Eesti Rahvusballett) ja Kadi Aare valivad välja tantsud augustis ja septembris Pärnus, Tallinnas, Viljandis ja Põlvas toimuvale kontserttuurile.»

Sel aastal on Koolitantsule oodata ka lisategevusi. Näiteks on festivali põhiprogrammi, mille moodustavad virtuaalsed tantsupäevad ja kontserttuur, oma tantsudega oodatud ka tantsuõpetajad. Koostöös Viljandi tantsunädalaga toimub 5.septembril Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias off-programm noorte tantsulavastustele ning sügisel toimub esimest korda ka noorte tantsufilmide festival.

Pidevalt täieneva festivali programmi leiab www.koolitants.ee.

Festivali korraldab Eesti Tantsuagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles