Heraldi solist Varkel üllitas kiiksuga muusikavideo

Kultuuritoimetus
Copy
Sven Varkel
Sven Varkel Foto: promo

Eesti raskerokisõpradele peamiselt Heraldi solistina tuntud vokalist Sven Varkel üllitab üle väga pika aja soololaulu. Varkeli vastne videosingel «Rutiin» paitab kõrvu pasunaga ja püüab pilku pildikeelega.

«Peamiselt viirusepandeemia poolt peale surutud esinemispauside tõttu ja ka pisut ümmargusema vanusenumbri 45 puhul otsustasin üle aastate salvestada vahelduseks muusikat sooloartistina,» selgitab Varkel singli tagamaid.

Pala «Rutiin» käsitleb autori sõnul elu mõtet: «Püüdes vastata ühiskonna, lähedaste, aga ka iseenda poolt seatud kõrgetele ootustele, rabame me ennast järjekindlalt haigeks või lausa surnuks, ja seda eriti mitte millegi nimel.»

Soolopala salvestamiseks lõi ta kampa meestega maakera kuklapoolelt: «Andekat multiinstrumentalisti Mike Millsi ja tema bändi Toehider olen ma fännanud juba mõned head aastad. Sel kevadel aga silmasin Facebookis reklaami tema SoundBetter.com lehele, kus ta pakkus omi muusikalisi teenuseid. Võtsin Mike'iga ühendust ja ta oli kohe rõõmuga nõus mu lugu produtseerima.»

Enam-vähem ühe ealistel meestel klappis ja kui Varkelil tekkis soov lisada laulule saksofonisoolo, siis ütles Mills, et ta teab ühte väga head tüüpi ja selleks oli Hugo Lee. Mills on raskema muusika maailmas soliidne tegija, töötanud muuhulgas koos Ayeroni ja Devin Townsendiga, Lee aga mängib legendaarses Austraalia poprockansamblis Icehouse.

Loo video kohta ütleb Varkel, et tal oli väga üldine nägemus «peast telekastis». «Ülejäänud režii panid kokku Tarvo Tammeoks ja Priit Lahi. Võtete ajal sain aimu, et video tuleb eriline, aga tervikpilti mul polnud. Lõpptulemust nähes olin väga üllatunud, meeldivalt,» kiidab ta efektset tulemust.

Varkeli singel ilmub eesti ja inglise keeles. Videos ning kohalikes raadiotes kõlab loo eestikeelne variant, aga ingliskeelset versiooni «Routine» saab kuulda Spotify’st, Apple Musicust, Amazon Musicust ja kõigist muudest digilevikanalitest. Ingliskeelse versiooni sõnade autoriks on kohalike klubikaakide hirm ja hinnatud õpetaja Aleksandr Popov.

Varkeli eelmine sooloüllitis, album «Ära valeta!» ilmus aastal 2007. Peale Heraldi on ta laulnud ja kitarri mänginud läbi aja ka mitmetes teistes raskerokikooslustes nagu Ignorabimus ja Skriimsilm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles