Tiina Talumehe tujutõstev eklektika

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Tiina Talumees liidab kontrastseid vastandvärve, eri kaaluga kangaid ja vastandlikke mustreid ning tulemuseks on energiast pakatav eklektika. Võttepaigaks peobuss Tžungel.
Tiina Talumees liidab kontrastseid vastandvärve, eri kaaluga kangaid ja vastandlikke mustreid ning tulemuseks on energiast pakatav eklektika. Võttepaigaks peobuss Tžungel. Foto: Mai Grepp

Tiina Talumehe uus kollektsioon raputab võimsa emotsionaalse laengu ja kõrge kunstilise tasemega. Haute couture’i meister on ületamatu ka kantava tänavamoe žanris. Tiina Talumees on Eesti moe­areenil üks väheseid, kes otsesõnu kantavaid kunstiteoseid loob.

Kuid mis saab siis, kui kõrgmoodi soosivad glamuuriüritused areenilt kaovad ning esinduslikud galad toimumast lakkavad? Koroona on Eesti ja maailma moetööstuse kaela ümber pingutanud just sellist poomisnööri. Tiina Talumees aga näitab säravalt ja veenvalt, et suudab suurt efekti saavutada ka märksa lihtsamas keeles. Ja see on juba meistritase!

Talumehe moekunsti tunneb Eesti kõrgseltskond veerand sajandit ja mingis mõttes on disainer oma esimeste armastuste juurde tagasi pöördunud. Rafineeritud maitsega leedid mäletavad majanduse õitseaegade mahatimmitud gammat ja delikaatseid käsitsi lisatud detaile. Hoopis väiksem ring silmapaare mäletab EKA aja ülevoolavalt värvilist, eklektilist, lõunamaise temperamendi, kuid samas tugeva tundlikkusega Tiinat. Aga see on vägev energialaeng! Just selline kange, uljas ja ehe, mis meie muserdatud meeled pandeemiaajast üles ärataks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles