Lauri Sommer ja Arles Kangus tegid albumi Liisi Ojamaa tekstidele

Kultuuritoimetus
Copy
Album «Vanalinna vahel».
Album «Vanalinna vahel». Foto: Õunaviks

25. mail ilmuv Lauri Sommer ja Arles Kanguse ühine album «Vanalinna vahel», kus kõik laulud on tehtud Väikse Hipi ehk Liisi Ojamaa (1972–2019) sõnadele. Plaat ilmub väiksetiraažilise kassetina ja digitaalselt plaadifirma Õunaviks alt. Kasseti A-poolel on kuus Lauri Sommeri laulu ja üks tema loetud Liisi Ojamaa luuletus, B-poolel viis Arles Kanguse laulu. Kassette sai tehtud 49 tükki, sama palju kui Liisi Ojamaale jätkus eluaastaid.

Lauri Sommer räägib plaadi saamisloost: «Liisi Ojamaa luule sai mulle tuttavaks 80ndate lõpu Nooruste ja 90ndate alguse Vikerkaarte kaudu. Tema mustvalgete fotode salapärane, otsekui teisest ajast pärinev kuju mõjutas mu tollast naiseideaali. Postpungi ja romantismi vahel liikuv tundetoon sai omaseks. Olime samast põlvkonnast, kuulasime sahisevatelt kassettidelt eesti punki, kogesime sarnaseid yhiskondlikke muutusi ja nägime oma ymbruses mytoloogiat. Ta surmale järgnenud kuudel ostsin kõik ta kogud ja lugesin need tasapisi läbi. Sain lähemalt tuttavaks temaga, kellega elus juttu ei ajanud. Tutvustasin ta loomingut paarile tuttavale muusikule. Arles Kangus oli Liisi Ojamaa tunnetusele lähedases linnaluules (Tõnu Trubetsky, Arvi Siig) ja rock-muusikas juba synnipäraselt sees. Ta kirjutas selle kasseti teise poole lood mõne nädalaga.»

Kassette saab tellida Õunaviksi Bandcampi lehelt ounaviks.bandcamp.com, digitaalselt on album saadaval kõigis levinud striimingukanalites (Spotify, Apple Music jne).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles