Akadeemilises Raamatukogus on avatud Ly Lestbergi fotonäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Ly Lestbergi reisipostkaartide ja maastikufotode näitus «Paigad sinus eneses».
Ly Lestbergi reisipostkaartide ja maastikufotode näitus «Paigad sinus eneses». Foto: Plakat

Kuni 22. juunini on TLÜ Akadeemilise Raamatukogu väikeses galeriis II korrusel lahti Ly Lestbergi reisipostkaartide ja maastikufotode näitus «Paigad sinus eneses».

Ly Lestbergi sõnul võib seda väljapanekut nimetada koroonapandeemia viljaks, kus üha suuremat rolli mängis näitusepaika ja enesesse süüvimine. Aasta tagasi pidi sellest tulema poeetiliste maastike näitus «Vari & värelus». Vahepealse ajaga aga muutus kõik ning fotograaf keskendus ajaloolises võtmes reisipostkaartide sarjale «Paigad sinus eneses».

Protsessi käivitas TLÜ akadeemilise raamatukogu fotokogus leitud vana mustvalge foto, kus tundmatu seltskond veedab aega kraavist üle hüpates. Foto taga on tekst: Keskhaigla kohal, all Härjapea jõgi, hiljem «päti park», praegune Kalevi spordihoone tagune park. Lestberg ütleb, et «see kirjeldus muutis aga omakorda minu mälus aktiivseks sündmuse, mille olin kaamerasse püüdnud kunagi just täpselt samas paigas (nüüd on seal Kalevi Tenniseväljakud), kus esimese kevadsoojaga seltskond noori mehi üksteise võidu oma jõu ja ilu numbreid esitasid». Need pildid omakorda käivitasid terve protsessi Lestbergi fotoarhiivis, et siis leitud kaadrid näitusel kokku liita omamoodi maailmareisiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles