Juunis juhtub Sõltumatu Tantsu Festival

Copy
Alternatiivmuusikal "Veenus.me".
Alternatiivmuusikal "Veenus.me". Foto: Alan Proosa

Juhuste ja edasilükkamiste kogusummast sõltuvalt on Sõltumatu Tantsu Laval juunikuus tulemas 3 esietendust ja 15 etendust, mis annab välja ühe korraliku festivali mõõdu.

Sõltumatu Tantsu Festival leiab Telliskivi Loomelinnakus aset 2.–29. juunini ning tantsugurmaanidel on viimaks võimalik ära vaadata STLi kevadhooaja kõik uuslavastused ning seda lausa kolmes erinevas mängupaigas: Sõltumatu Tantsu Laval, Vaba Laval ja Telliskivi Rohelises saalis.

«Võib öelda, et festival sündis loomulikul teel, kuna meile endalegi üllatuslikult läks nii, et pandeemiapiirangutest tingitult lükkusid kõik meie kevadised uuslavastused juunisse.

Festivali raamistab lisaks ajalisele kontsentratsioonile ka etenduste toimumise paigad, sest praegustes pandeemia oludes ei ole võimalik Sõltumatu Tantsu Lava saalis enam kõiki etendusi läbi viia, kuna meie saal on jäänud väikeseks nii truppidele kui publikule,» räägib festivali sünnist STLi juht Triinu Aron.

Festival algab 2. juunil, mil esietenduvad uute koreograafide sarja PREMIERE raames Ingrid Mugu kaasaegne flamenkolavastus «Põlemine» ja Allar Valge intrigeeriva pealkirjaga lavastus «Love me Tinder» Sõltumatu Tantsu Laval, 8. juunist saab lõpuks näha Rene Kösteri ja Carmel Kösteri alternatiiv-muusikali «veenus.me», mis etendub nüüd Vaba Lava saalis, ning 15. juunil esietendub Keithy Kuuspu «Läbi kukkumine» Telliskivi Loomelinnaku Rohelises saalis.

Lavastusi täiendavad Sõltumatu Tantsu Arutelud, mida viib läbi kriitik ja tõlkija Leenu Nigu. 3. juunil uuritakse artist-talk’i formaadis uutelt koreograafidelt Ingrid Mugult ja Allar Valgelt nende värskete debüütide kohta ning 17. juunil on pärast «veenus.me» etendust kõigil võimalus kirglikult kaasa arutleda teemal «Kapist kväärini: identiteet elus ja laval».

«Kõik etenduspaigad on kiviviske kaugusel üksteisest, mistõttu tekib publikul tõepoolest võimalus alustada festivali õhtut kell 19 ja lõpetada südaööl, olles näinud selleks ajaks kolme etendust ja osalenud ühel vestlusel. Sellest tuleb üks festival,» lisab Aron ja kutsub kõiki festivalist osa saama.

Festivalile on võimalus soetada parima hinnaga festivalipass, mis sisaldab kõikide lavastuste etenduste piletit. Passe on saadaval vaid 25 tükki.

Festivali etendused:

2., 3., 15. ja 16. juunil kell 19 PREMIERE’21 etendused Sõltumatu Tantsu Laval

8., 9., 13., 14., 17., 18. juunil kell 19 «veenus.me» Vabal Laval

15., 18., 21., 28. ja 29. juuni kell 21 «Läbi kukkumine» Telliskivi Loomelinnaku Rohelises saalis

3. ja 17. juunil Sõltumatu Tantsu Arutelud.

Festivali programmiga saab lähemalt tutvuda siin:

https://stl.ee/sundmus/soltumatu-tantsu-festival/

Tagasi üles