Eesti Kunstiakadeemia magistrantide kunst tuleb Viljandisse

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Eero Alev

4.–6. juuni leiab aset EKA tudengite näitus «Teine vaatus» Viljandi Koidu Seltsimajas.

«Teine vaatus» on kunstisündmus, kus üheksa alustavat kunstnikku, nii Eestist, Euroopast kui ka Aasiast, täidavad oma loominguga teatrilava. Näituse ajal astuvad üles ka Viljandi Kultuuriakadeemia tantsutudengid.

Tühi teatrilava on saanud pandeemia üheks sümboliks. Niisamuti ka kodud, kus oleme rohkelt viibinud omaette omaenese mõtetega aega veetes. Näitus jutustab loo tühjaks jäänud lavadest ja kodust kui kindlusest, kuhu viimase aasta jooksul oleme end kardinate taha peitnud.

Vanas teatrimajas kohtume unenäoliste sisekaemustega, mis asetsevad reaalsuse ja sürreaalsuse piirimail. Taiesed on loodud koroonaviiruse teise laine ajal, kantuna mõtetest ja tundmustest, mis kunstnike on tabanud; teemad nagu igatsus, võõrandumine, info üleküllus ja internetipõhine suhtlus. Esindatud on nii maal, vitraaž, skulptuur, videokunst, performance kui ka tantsukunst.

Näitusel osalevad: Eero Alev (EST), Jamie Dean Avis (UK), Muhhammad Suyfan Baig (PK), Aino Garland (EST), Liisbeth Horn (EST), Georg Kaasik (EST), Gregor Pankert (BE), Brenda Purtsak (EST), Maryn-Liis Rüütelmaa (EST), Jonathan Stavleu (NL), Elle Viies (EST), Junni Yeung (HKG)

Kuraator: Kerly Ritval

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles