EKA näitus TASE '21 toob publiku ette elukeskkonda kujundavad visioonid

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Marek Metslaid

28. mail avatakse Eesti Kunstiakadeemia igakevadine lõputööde festival TASE, mille keskmeks on magistritööde näitus. TASE-l osalevad vabade kunstide, arhitektuuri, disaini ja kunstikultuuri magistrantuuri lõpetajad, lisaks toovad tänavu oma loomingu publiku ette mitmete erialade bakalaureuseastme lõpetajad. Peanäitust saadab mitmekülgne programm erialanäituste, kaitsmiste, TASE FILMI ja palju muu põnevaga.

Suurem osa TASE ‘21 peanäituse teoseid on eksponeeritud EKA hoones, sh EKA Galeriis ja Väligaleriis. Patarei Merekindluses on väljas kaasaegse kunsti, muinsuskaitse ja konserveerimise, ehtekunsti ning keraamika lõputööd. Vent Space'is, ARS Kunstilinnakus saab näha kaasaegse kunsti ja tekstiili magistritöid ning Lastekodu 1 galeriiruumis maaliosakonna lõputöid. TASE ‘21 on avatud 29.5.–18.6., teisipäevast pühapäevani kella 12.00–18.00. ARS projektiruumis ja showroomis ning Vent Space projektiruumis on näitused avatud kuni 13.6.

TASE '21 festivali avamine toimub publikule 28. mail kl 17–22 kõigis viies peanäituse asukohas üheaegselt. Ohutuse tagamiseks on ruumidesse lubatud piiratud arv külastajaid.

Noore kunstniku preemiad

TASE ‘21 avamisel kuulutatakse välja nii Noore kunstniku kui Noore tarbekunstniku magistritaseme preemiad, bakalaureusetaseme preemiad aga lõpuaktusel, 18. juunil.

Noore kunstniku preemia MA taseme laureaat valitakse kaasaegse kunsti eriala lõpetajate seast ning BA taseme laureaat valitakse osakondade fotograafia, installatsioon ja skulptuur, maal ja graafika lõpetajate seast. MA taseme preemiaga kaasneb näituse võimalus Draakoni või Hobusepea galeriis.

Noore tarbekunstniku MA ja BA tasemete preemiate laureaadid valitakse ehte- ja sepakunsti, keraamika, klaasi, moedisaini, nahakunsti, aksessuaari- ja köitedisaini ja tekstiili erialade lõpetajate seast. MA taseme preemiaga kaasneb näitus HOP galeriis.

TASE veebinäitus

18. juunil avatakse ka TASE ‘21 lõputööde veebinäitus tase.artun.ee, mis avab selle laiemale publikule üle maailma. Veebi tulevad peale näitusel olnud teoste ka bakalaureusetaseme lõputööd ja portfooliod ning kunstikultuuri teaduskonna kirjalikud tööd.

TASE '21 PROGRAMM – https://www.artun.ee/tase-21/

TASE lõputööde festivali toetavad: Eesti Kultuurkapital, A. Le Coq, Tikkurila, Punch, Big Berry, Orkla Eesti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles