Tammsaare pargis näeb HeadReadi väliskülalisi

Kultuuritoimetus
Copy
Muuhulgas annab linn hoogu kirjandusfestivalile HeadRead.
Muuhulgas annab linn hoogu kirjandusfestivalile HeadRead. Foto: Dmitri Kotjuh

Tallinna linnasüdames Tammsaare pargis avatakse reedel, 28. mail kell 15 fotograaf Dmitri Kotjuhi näitus «HeadRead». Näitusel on väljas valik fotosid festivali külalistest nagu näiteks Margaret Atwood, Michel Faber, A. S. Byatt, Jason Goodwin, Boriss Akunin, David Lagercrantz ja Ljudmila Ulitskaja.

Fotograaf Dmitri Kotjuh on pildistanud kirjandusfestivalil HeadRead esinenud kirjanikke juba seitse aastat. Laiemale publikule avanes juurdepääs näitusele küll juba kümmekond päeva tagasi, ent 28. mai avamisel on võimalik kohtuda ka fotograafi endaga, kes vestleb kohapeal kirjaniku ja festivali HeadRead korraldustoimkonna liikme Igor Kotjuhiga.

Näitusel viiakse pühapäeval, 30. mail läbi ka väikesed ringkäigud, mille käigus jagavad festivali korraldajad oma lugemis- ja kohtumismuljeid.

Ringkäike on kokku kolm: kell 16 kõneleb oma tähelepanekutest Jan Kaus, kell 17 räägib huvilistega Krista Kaer ja kell 18 on jutujärjekord Igor Kotjuhi käes. Ringkäikudel saab osaleda eelregistreerimisega aadressil retk@headread.ee.

Näituse kureeris Mari Rebane (HeadRead), ideedega toetas, näituse kujundas ja teostas Ülar Linnuste (Joon Stuudio). Näitus jääb avatuks 10. juunini.

Kirjandusfestival HeadRead toimub 28.–30. maini Tallinna kesklinnas, vanalinnas ning Põhja-Tallinnas. Festivali kava leiab kodulehelt headread.ee ja Facebookist festivali kodulehelt https://www.facebook.com/headreadfestival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles