Hoib galeriis avaneb näitus «Kaardistamata väli»

Kultuuritoimetus
Copy
Anna Slama joonistus, mida on digitaalselt töödelnud Ando Naulainen.
Anna Slama joonistus, mida on digitaalselt töödelnud Ando Naulainen. Foto: Hoib galerii

Hoib galerii avab näituse «Kaardistamata väli». Avamine toimub 1. juunil vahemikus kell 16–19, näitusel osalevad kunstnikud Anna Slama ja Marek Delong, Pire Sova ja Ando Naulainen.

Kahe kunstnikeduo uued installatiivsed skulptuurid ning videoteos seavad küsimuse alla hiliskapitalistliku, kasvamisele ja kasumile orienteeritud võistlemisel ja vastandustel põhineva maailmamudeli ning kujutlevad fantaasiaküllast, kollektiivset ja liikideülesel koostööl põhinevat tulevikku.

«Kaardistamata väli» mõtiskleb, millise pärandi jätab inimkond endast maha tulevikus, kuid sealjuures ei lähtu kunstnikud pessimistlikust antropotseenijärgsest visioonist, kus maastikku domineerivad pooleldi hävinenud tuumajaamad ning muteerunud kilpkonnad virelevad sünteetilistes kalavõrkudes. Anna Slama, Marek Delong, Pire Sova ja Ando Naulainen kujutlevad inimese pärandit tulevikus kui midagi orgaanilist, fantaasiarikast, emotsionaalset ja intuitiivset. «Kaardistamata väli» kutsub avastama seikluslikku, elujaatavat ja müstilist maailmanägemust.

Näitus jääb Hoib galeriis avatuks 3. juulini ning on avatud ettehelistamisel 3725272556, lilian.hiob@artun.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles