Maailmas on palju hirmsamaid asju kui tulnukad

Kristi Pärn-Valdoja
, ajakiri Säde
Copy
Gabriel Byrne (Bill) telesarja «Maailmade sõda» teises hooajas.
Gabriel Byrne (Bill) telesarja «Maailmade sõda» teises hooajas. Foto: Simon Ridgway/Urban Myth Films

Näitleja Gabriel Byrne’i meelest avaldab üleilmastumine ­kultuurile nivelleerivat mõju, sest kõike üritatakse ameeriklastele vastuvõetavaks teha. Ise on ta iirlane, kes mängib inglise kirjaniku ulmeromaani ainetel tehtud globaalse tootmisfirma telesarjas. Äsja Foxi kanalil linastunud seriaali «Maailmade sõda» teises hooajas peaosa mängiva Byrne’i sõnul on Wellsi aegumatu teos, millest sari inspireeritud, praegu aktuaalsem kui iial varem. Ja möönab, et kui osaleda ulmefilmis ajal, mil kogu maailm näeb välja nagu hiiglaslik ulmefilmi võtteplats, annab see asjale hoopis teise maigu.

Postimees vestles Byrne’iga Zoomi teel, et rääkida «Maailmade sõja» uuest hooajast ja sellest, kuidas kunst võib imiteerida elu.

Filmisite ulmetrilleri «Maailmade sõda» teist hooaega ajal, mil ­kogu maailm oleks nagu päriselt ulmefilmi sattunud. Kas see olukord andis asjale ka mingi teistsuguse dimensiooni?

Täpselt nii oligi ja muidugi muutis pandeemia meie olukorra veidralt sürreaalseks. Näitlejad ja võtt­meeskond tegid stuudios seda, mida me ikka teeme, ehk tööd ja väljas tegi omakorda tööd ­Covid. Võttemullis olles poleks ehk ümber­ringi toimuvast aru saanudki, sest ega me 24 ­tundi koroonale ju mõelnud, ent reaalsus tungis võtteplatsile sisse. Enne igat võttepäeva testiti kõiki tiimiliikmeid, tihtipeale kell viis hommikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles