Lavakunstikooli hakkab juhtima Mart Koldits

BNS
Copy
Mart Koldits
Mart Koldits Foto: Sander Ilvest

Uuest õppeaastast hakkab muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli juhtima Mart Koldits.

Koldits alustab uues ametis tööd 1. septembrist, temaga sõlmiti peakoordinaatori kolmeaastane leping, edastas akadeemia pressiesindaja. Viimased kolm aastat lavakunsti osakonna tööd koordineerinud Jaak Prints jätkab õppejõu ja kursusejuhendajana.

«Loodan, et Mart Koldits tasakaaluka, avarapilgulise ja laia professionaalse haardega teatriinimesena toob meie lavakunstikooli uut hingamist ning hoiab loovisikutest õppejõudude vahel positiivset ja üliõpilastele soodsat koostööõhkkonda,» ütles muusika- ja teatriakadeemia rektor Ivari Ilja.

«Muusika- ja teatriakadeemia lavakunsti osakonna näitlejate bakalaureuseõpe on tugeval tasemel. Selle senine põhitugevus – psühholoogiliste suhete ja rolliloome kaudu lugusid jutustava teatri tegemise oskuste õpetamine – peab jääma,» selgitas Koldits. 

«Samasugune keskne telg saab olema ka bakalaureuse taseme lavastajaõppes. See ei tähenda aga, et alternatiivseid vaatenurki ei proovita. Tudengid peavad saama katsetada ka teisi lähenemisi. Magistriõpe aga süveneks erinevatele etendusloome meetoditele. Nii et bakalaureuseõpe keskenduks draamakunstile, magistriõpe aga etenduskunstile,» sõnas Koldits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles