Otsustati jätkata Filmikeskuse rajamist Kinomajja

Kultuuritoimetus
Copy
Vaade Kinomajale mõni aasta pärast avamist.
Vaade Kinomajale mõni aasta pärast avamist. Foto: Eesti Kinoliit

31. mail toimus MTÜ Eesti Kinoliidu korraline üldkogu, kus otsustati jätkata Filmikeskuse rajamist Kinomajja. Filmikeskuse näol on tegemist seni puuduoleva filmihariduskeskusega, mis koostaks erinevaid haridusprogramme eelkõige lastele ja noortele ning samuti populariseeriks Eesti filmipärandit.

Kinoliit kandideeris Filmikeskuse projektiga Kultuurkapitali riiklikult tähtsate kultuuriehitiste rajamise ja renoveerimise konkursil, kuid ei osutunud toetuse saajate hulka valituks. Toetust ei pälvinud ka teine filmivaldkonna esitatud projekt – Tallinna Filmilinnak.

Ülo Pikkov.
Ülo Pikkov. Foto: Erakogu

«On kahetsusväärne, et kogu filmivaldkond pole taasisesesivumisajal saanud ühtegi riiklikku toetust vajaliku infrastruktuuri arendamiseks ja rajamiseks. Sellest hoolimata näeb Kinoliit endiselt vajadust väärikas Kinomaja hoone, mis sel aastal tähistab oma 40. sünnipäeva, renoveerida ning luua põlvkondi ühendav filmihariduskeskus. Filmikeskuse rajamiseks jätkatame alternatiivsete rahastusallikate otsinguid,» sõnas Kinoliidu esimees Ülo Pikkov.

Filmikeskuse kontseptsiooni ja eskiislahendustega saab tutvuda Kinoliidu veebilehel: https://kinoliit.ee/eesti-filmikeskus

Kinoliit ühendab professionaalseid filmitegijaid ning tegutseb eesmärgiga edendada Eesti filmikunsti, säilitada ja arendada professionaalset filmiloomet ning arendada üldist filmikultuuri. Kinoliidul on 388 liiget ning liidu juhatusse kuuluvad Mait Mäekivi, Eeva Mägi, Laura Raud, Mattias Veermets, Ivo Felt, German Golub, Filipp Kruusvall, Oskar Lehemaa ja Ülo Pikkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles