Mökust saab mehine möllumees

Ralf Sauter
, filmikriitik
Copy
Leebe möllumees kiisu ja kongiga. Bob Odenkirk filmis «Eikeegi».
Leebe möllumees kiisu ja kongiga. Bob Odenkirk filmis «Eikeegi». Foto: foto: Filmikaader

Adrenaliiniküllase märuli «Eikeegi» vaatamiseks annab julgustust tõsiasi, et filmi loojate seast leiab hulga märuližanrit rikastanud mehi. Stsenarist Derek Kolstad ja üks produtsente David Leitch mängisid näiteks tähtsat rolli püstolikangelase John Wicki sünniloos.

«Eikellegi» lavastaja on venelane Ilya Naishuller, kelle eksperimentaalne filmidebüüt «Hardcore: Raju Henry» (2015) meenutas tempokat videomängu, sest kogu seda lugu nägime läbi relvastatud peategelase silmade. «Eikellegagi» tuleb varem arvutimänge jäljendanud Naishuller klassikalisema stiili juurde. Sarnasusi populaarse «John Wickiga» märkab selle märulikomöödia süžees, ülesehituses ja tulevahetusstseenides aga küllaga.

«Eikeegi» oleks kui loodud pakkuma äratundmisrõõmu eluväsinud pereisadele. Valdavalt komöödiažanrist tuntud Bob Odenkirk kehastab selles filmis tavalisest tavalisemat meest nimega Hutch Mansell. Tema elu üksluisust väljendab kiirelt ja lõbusalt kulgev montaaž filmi alguses, mis tutvustab meile Hutchi tüüpilist tühisevõitu töönädalat. Ta on kontorirott metallitehases ning elab igavavõitu pereelu naise ja lastega, kes teda enamasti ignoreerivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles