Sõltumatu Tantsu Festival alustab kahe debüütlavastusega

Kultuuritoimetus
Copy
Ingrid Mugu kaasaegne flamenkolavastus «Põlemine».
Ingrid Mugu kaasaegne flamenkolavastus «Põlemine». Foto: Kris Moor

2.–29. juunini leiab Telliskivi Loomelinnakus aset Sõltumatu Tantsu Festival. Terve juunikuu jooksul on festivali programmis 3 esietendust, 15 etendust ning 2 arutelu. Tantsugurmaanidel on viimaks võimalik ära vaadata STLi kevadhooaja kõik uuslavastused ning seda lausa kolmes erinevas mängupaigas: Sõltumatu Tantsu Laval, Vaba Laval ja Telliskivi Rohelises saalis.

Festivali avalöögiks on 2. juunil esietenduvad noorte koreograafide Ingrid Mugu ja Allar Valge debüütlavastused.

Ingrid Mugu kaasaegne flamenkolavastus «Põlemine» võtab vaatluse alla õppimise protsessis oleva inimese tunded, aistingud ja mõtted. Ta seob oma lavastuses flamenkoesteetika ja -kaanonid, elektroakustilise muusika ja kaasaegse liikumiskeele. Tantsija kaaslaseks laval on bata de cola (slepiga kleit).

Allar Valge debüüt «Love me Tinder» pakub olukorra moodsa aja elust, kus reaalne ja virtuaalne on omavahel tihedalt põimunud ning unistused ja tegelikkus valusas kõverpeeglis.

8. juunist saab lõpuks näha Rene Kösteri ja Carmel Kösteri alternatiiv-muusikali «veenus.me», mis etendub nüüd Vaba Lava saalis, ning 15. juunil esietendub Keithy Kuuspu «Läbi kukkumine» Telliskivi Loomelinnaku Rohelises saalis.

Lavastusi täiendavad Sõltumatu Tantsu Arutelud, mida viib läbi kriitik ja tõlkija Leenu Nigu. 3. juunil uuritakse artist-talk’i formaadis uutelt koreograafidelt Ingrid Mugult ja Allar Valgelt nende värskete debüütide kohta ning 17. juunil on pärast «veenus.me» etendust kõigil võimalus kirglikult kaasa arutleda teemal «Kapist kväärini: identiteet elus ja laval».

Festivalile on võimalus soetada parima hinnaga festivalipass, mis sisaldab kõikide lavastuste etenduste piletit. Passe on saadaval vaid 25 tükki.

Festivali etendused:

2., 3., 15. ja 16. juunil kell 19 PREMIERE’21 etendused Sõltumatu Tantsu Laval

8., 9., 13., 14., 17., 18. juunil kell 19 «veenus.me» Vabal Laval

15., 18., 21., 28. ja 29. juuni kell 21 «Läbi kukkumine» Telliskivi Loomelinnaku Rohelises saalis

3. ja 17. juunil Sõltumatu Tantsu Arutelud.

Festivali programmiga saab lähemalt tutvuda siin:

https://stl.ee/sundmus/soltumatu-tantsu-festival/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles