Türgi dark-wave duo She Past Away esineb oktoobris Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
She Past Away esineb oktoobris Tallinnas.
She Past Away esineb oktoobris Tallinnas. Foto: promo

16. oktoobril esineb Sveta Baaris türgi dark-wave'i duo She Past Away. Post punki ajastule omasele kitarrisaundile annab erivõlu minimalistlik türgi luule – She Past Away on ülevoolav, sentimentaalne, isiklik, meeletu ja kummitav.

Mõjutustega varajaste 80ndate post punki ning cold wave’i helipildist, oli She Past Away paljude jaoks parim uus bänd aastal 2012, kui ilmus nende debüütalbum «Belirdi Gece». Kokku on nad seni avaldanud neli stuudio- ja ühe remix-albumi, mis on suuresti laiendanud žanri ning täiendanud nende inimeste muusikamaailma, kelle lemmikbändide seas on näiteks Fields of the Nephilim, The Sisters of Mercy, Bauhaus ja Suicide.

Kontserdi avab Deathsomnia – uus kolmeliikmeline Suurbritannia-Eesti bänd, kelle omanäoline kõla lähtub düstoopilis-industriaalsest punk-esteetikast, mida kannavad toored emotsioonid ja live-bändi energia. Multiinstrumentalistidest bändi liikemetest esindab Eestit naislaulja Kadri Sammel, kes on publikule varem tuntud projektidest Forgotten Sunrise ja Bedless Bones. Projekt on saanud alguse Suurbritannias Richard Powley (Telepathy) ja Bruno Russo poolt, kelle loominguline sünergia ja erinev taust pungi, hardcore’i ja elektroonilise muusika valdkonnas on Deathsomnia žanripiire painutava omapära allikaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles